Güven faktörü

HÜKÜMET bankalardaki mevduata, özellikle döviz mevduatına el koyacak diye bir süredir ortalıkta dolaşan dedikodu çok tahripkâr olabilirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve asıl yetkili olan Cumhurbaşkanı Erdoğan...

HÜKÜMET bankalardaki mevduata, özellikle döviz mevduatına el koyacak diye bir süredir ortalıkta dolaşan dedikodu çok tahripkâr olabilirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve asıl yetkili olan Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu yalanladılar, kesinlikle böyle bir şeyin söz konusu olmayacağını açıkladılar.

Bu dedikodu etkili olsaydı finans sektöründe ciddi tahribat yaşanabilirdi.

Aksine, yastık altında, sandıkta, çıkında muhafaza edilen paranın, dövizin ve altının mutlaka bankalara konulması, böylece finans sektörünün daha da güçlenmesi gereken bir dönemdeyiz.

FİNANS SİSTEMİ SAĞLAM

Bu dedikodu hain odakların sinsi bir planı mıydı?

İktisadi olayları iktisadi sebeplerle izah etmek gerekir: Bu dedikodu TL’deki aşırı erimenin yarattığı güvensizlikle ilgili bir vehimdi. Çok şükür etkili olmadan yalanlandı, mevduat sahiplerine en yüksek makamdan teminat verildi.

Değil bir hasar, finans sektörümüz 2001 reformundan beri sahip olduğu sağlamlığı güçlenerek sürdürüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 778 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.210 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.046 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 886 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar