Çobanla profesör eşit mi?

MUŞ’un Gökyazı köyünden  Zeynep Dinçer ve Sibel Balkaya’nın TEOG birincisi olduklarını duyduğumda “Çobanla profesörün oyu eşit mi?” tartışmasını...

MUŞ’un Gökyazı köyünden  Zeynep Dinçer ve Sibel Balkaya’nın TEOG birincisi olduklarını duyduğumda “Çobanla profesörün oyu eşit mi?” tartışmasını hatırladım.

Seçimlerde, referandumlarda oylar diplomalı veya diplomasız diye tasnif mi edilsin?!

Üniversite sınavlarında üstün başarı gösterenlerle,  çok başarısız kalanların oylarına ne dersiniz?...

Evvela Zeynep ve Sibel kızlarımızı tebrik ediyorum, alkışlıyorum. Okuldan arta kalan zamanda koyun güderek TEOG birincisi olmak elbette alkışlanacak bir başarıdır.

HAK EŞİTLİĞİ

Çobanla profesörün oyu elbette eşittir, çünkü “oy” bir haktır. Kanun önünde eşitlik, eşit vatandaşlık gibi temel felsefi değerler ve hukuki kuralla “hak”kavramıyla ilgilidir.

Çobanı öldürmekle bir profesörü öldürmek “eşit” suçlardır, eşit cezalar verilir. Çünkü yaşam hakkı ve kişi dokunulmazlığı eşit haklardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diplomalı işsizler 19 Mayıs 2024 | 653 Okunma ‘İşten artmaz dişten artar’ 17 Mayıs 2024 | 1.019 Okunma Devletin çivisi 15 Mayıs 2024 | 3.411 Okunma Tasarruf paketi 14 Mayıs 2024 | 3.686 Okunma Siyasetin sınırı? 12 Mayıs 2024 | 584 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar