Büyük zorluklar

Türkiye’nin önünde büyük iktisadi zorluklar var, seçimlerden sonra artan dozda karşımıza ortaya çıkacak. İktidara gelirse Millet İttifakı kucağında ateşten bir top bulacak. Buna hazırlıklı...

Türkiye’nin önünde büyük iktisadi zorluklar var, seçimlerden sonra artan dozda karşımıza ortaya çıkacak. İktidara gelirse Millet İttifakı kucağında ateşten bir top bulacak. Buna hazırlıklı mı, aşağıda ele alacağım.

Bastırılan fiyatları, uygulanan sübvansiyonları, KKM gibi kaynak tüketen tedbirlerle dizginlenen dövizi, gittikçe kabaran dış ticaret açığını daha uzun süre devam ettirmek mümkün değil.

Böyle bir ekonominin üzerine depremin 70-80 milyar dolar tahmin edilen onarım ve iktisadi maliyeti binecek!

ERDOĞAN’IN KAMPANYA STRATEJİSİ

‘Gidişat’ı gören Cumhurbaşkanı bunun için “bir an önce seçim” diyor. Seçim kampanyasını “deprem felaketi”ne odaklayacaklarını söylüyor:

“Seçim döneminde ana gündem maddemiz yine deprem olacaktır. Bu kadar kayıp varken siyasi çekişmelerle, kavgalarla örülü bir seçim kampanyası yapmayı içimize sindiremeyiz. İnsanımız can derdindeyken mal bölüşümü derdine düşenleri, kısacası her şeyi not ettik…”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 807 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.211 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.046 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 887 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.147 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar