Bu nasıl ülke yönetmek?

Karar Gazetesi Yazarı Taha Akyol’un bugünkü (25.01.2022)’’ Bu nasıl ülke yönetmek?‘’ başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı’nın Sezen Aksu hakkındaki “dil koparma” sözüyle Sezen’in şarkı güftesi tarzında verdiği cevap 50 dile çevrilip dünya medyasında ve dünya sosyal medyasında yer aldı.

Dünya insanları, bir cumhurbaşkanı böyle demiş, bir sanatçı böyle cevap vermiş diyerek okuyacak.

Sezen’i, sözlerini eleştirmek tabiidir. Ama dil koparmak deyince işin rengi değişiyor.

Nevşin Mengi’nin haberine göre, İletişim Başkanı Fahrettin Altun dikkatli davranmış, o talihsiz sözlerin yazılmamasını istemiş, hiçbir muhabir yazmadı zaten. Ama cami cemaatinden bir vatandaş sosyal medyaya iletince dünya âlem haberdar oldu.

RESMİ CB SİTESİ

Cumhurbaşkanı’nın o sözlerine makamın resmi internet sitesinde de yer verilmedi. Cumhurbaşkanı’nın Meral Akşener hakkındaki yakışıksız sözleri de resmi Cumhurbaşkanlığı sitesinde makaslanmış, konuşmanın diğer kısımları yayınlanmıştı.

Ben bu ‘makaslama’yı takdirle karşılıyorum. Makama yakışmayacak sözleri, o makamın internet sitesine koymuyorlar. Ama iletişim çağındayız, her söz farklı iletişim mecralarında kayda geçiyor.

Kamu kredileriyle büyük medya mülkiyetini değiştirmek umulan kadar işe yaramadı!

Eminim o sözlerinden Erdoğan da çok üzülmüştür, çünkü o sözler değerli sanatçı Sezen’i değil kendisini yıprattı.

Asıl üzerinde durulması, kendisinin de durması gereken sorun şu: Niye bu tür konuşmalar yapıyor, makamının internet sitesinde bile yer verilmeyen konuşmalar…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin daima kazanır 19 Mart 2024 | 934 Okunma Şimşek göreve devam! 17 Mart 2024 | 1.991 Okunma Oy varsa CB Kararı bile değişir 15 Mart 2024 | 1.114 Okunma Erdoğan’ın son seçimi mi? 13 Mart 2024 | 2.998 Okunma Mehmet Şimşek’in 12 yılı 12 Mart 2024 | 1.108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum