Batı ile kriz?

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın bugün Başkan Trump’la yapacağı görüşme, diplomasi tarihimizin en önemli olaylarından biridir. Temennimiz elbette görüşmenin başarılı geçmesi ve Suriye...

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın bugün Başkan Trump’la yapacağı görüşme, diplomasi tarihimizin en önemli olaylarından biridir.

Temennimiz elbette görüşmenin başarılı geçmesi ve Suriye siyasetinde Türkiye ile ABD arasındaki anlaşmazlık konularında çözüm perspektiflerinin geliştirilmesidir.

Bu kritik görüşme beklenirken, Almanya ile “İncirlik krizi”nin patlak vermesi iyi olmadı; üstelik DAİŞ’le ilgili bir konuda!

İncirlik’te DAİŞ’le mücadele için Alman Tornado keşif uçakları ve 260 kadar Alman askeri personeli bulunuyor; 5 ülkenin uçakları ve askerleri var böyle...

Bunları ziyaret etmek isteyen Alman parlamenterlere Ankara’nın izin vermemesi üzerine, Merkel, uçakları ve personeli “Ürdün’e taşımaktan” bahsetti!

Hatta Almanya’nın bir süredir İncirlik yerine başka alternatifleri araştırdığı, Güney Kıbrıs ve Kuveyt’in de düşünüldüğü açıklandı.

“En iyi teklifi Ürdün verdi” diye haberler var.

Ürdün’ün aklı yok mu?

DAİŞ ÇAMURU

Çağımızda kamuoyları, kamuoylarını oluşturan siyaset, medya ve akademya çevreleri son derece önemli. “DAİŞ’le mücadele eden Alman uçakları Ürdün’e taşındı” şeklindeki manşetlerin, haberlerin, yorumların, siyasi demeçlerin nasıl bir Türkiye imajı yaratacağı belli değil mi?

Türkiye üzerine atılmış olan “DAİŞ’i başlangıçta destekledi” çamurunun izlerini silmek için hâlâ uğraşıp duruyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diplomalı işsizler 19 Mayıs 2024 | 653 Okunma ‘İşten artmaz dişten artar’ 17 Mayıs 2024 | 1.019 Okunma Devletin çivisi 15 Mayıs 2024 | 3.411 Okunma Tasarruf paketi 14 Mayıs 2024 | 3.686 Okunma Siyasetin sınırı? 12 Mayıs 2024 | 584 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar