AYM siyasetin hedefinde

Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç, selefi gibi siyaseti hukuktan üstün tutma yolunda… Halbuki bir önceki bakan Abdülhamit Gül gibi hukuku üstün tutmak için siyasetin sınırları içinde bari çaba...

Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç, selefi gibi siyaseti hukuktan üstün tutma yolunda… Halbuki bir önceki bakan Abdülhamit Gül gibi hukuku üstün tutmak için siyasetin sınırları içinde bari çaba göstermesini ummuştum.

Bakan Tunç anayasa maddelerini okuyor, “AYM kararı herkesi bağlar” diyor. Bir madde daha okuyor, “adliye mahkemelerinde verilen kararların son inceleme yeri Yargıtay”dır diyor.

Bakan, anayasadaki bu hükümlerin birbiriyle çeliştiğini söyleyerek Anayasa’nın “yamalı bohça”ya döndüğünü iddia ediyor. Tabii konuşmasına “darbe anayasası” ve “sivil anayasa” gibi siyasi polemik kavramlarıyla devam ediyor.

Sloganları bırakıp hukuki gerçeğe bakalım.

CAN ATALAY DOSYASI?

Evet Anayasa’ya göre, hem adli yargılamanın son mercii Yargıtay’dır hem AYM kararları Yargıtay dahil herkesi bağlar. Bu çelişki değildir, tam tersine, mahkemelerin görev alanlarının belirlenmesidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sinan Ateş dosyası 01 Mayıs 2024 | 1.897 Okunma Şatafat 30 Nisan 2024 | 2.433 Okunma ‘Maarif’ tartışması 28 Nisan 2024 | 1.472 Okunma Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 824 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.221 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar