Avrupa günü

CUMHURBAŞKANI Erdoğan 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla son derece önemli ve dikkat çekici bir bildiri yayınladı. Şu bölümü sizlerle paylaşıyorum: “Tarihi, coğrafi ve kültürel olarak...

CUMHURBAŞKANI Erdoğan 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla son derece önemli ve dikkat çekici bir bildiri yayınladı.

Şu bölümü sizlerle paylaşıyorum:

“Tarihi, coğrafi ve kültürel olarak yüzyıllardır Avrupa’nın bir parçası olan ülkemiz, stratejik hedef olarak gördüğü AB üyelik sürecini karşılıklı saygı, eşitlik ve kazan-kazan anlayışı çerçevesinde devam ettirmek arzusundadır.”

Umarım devamlılık ve kararlılıkla bu çizgi sürdürülür.

Doğrusu budur ve benim yıllardan beri desteklediğim üslup ve politika da budur. Tanzimat ve bütün Cumhuriyet hükümetlerinin de politikaları bu doğrultuda oldu.

İKİ ÜSLUP

Erdoğan’ın bu rasyonel açıklaması, bir süredir kullandığı üsluptan ne kadar farklı değil mi?

Mesela referandum sürecinde şöyle konuşmuştu:

“Avrupa Birliği üyesi ülkeler, Vatikan’da bir araya geldiler. Papa’nın huzurunda niye bir araya geldiniz. Papa ne zamandan beri AB üyesi oldu? Haçlı ittifakı kendini eninde sonunda gösterdi.” (26 Mart 2017)

Erdoğan Roma Antlaşması’nın 60. yıldönümünde Vatikan’da poz verilmesini böyle eleştiriyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diplomalı işsizler 19 Mayıs 2024 | 649 Okunma ‘İşten artmaz dişten artar’ 17 Mayıs 2024 | 1.018 Okunma Devletin çivisi 15 Mayıs 2024 | 3.411 Okunma Tasarruf paketi 14 Mayıs 2024 | 3.686 Okunma Siyasetin sınırı? 12 Mayıs 2024 | 584 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar