Atatürk’ün entelektüel biyografisi

"Ulus-devlete geçiş sürecini yöneterek yeni bir millet projesi geliştiren kurucu liderin dünya görüşü, yaklaşım ve siyasetlerinin nasıl şekillendiğini... Fikir ve ilkeler manzumesini ortaya koymaya...

"Ulus-devlete geçiş sürecini yöneterek yeni bir millet projesi geliştiren kurucu liderin dünya görüşü, yaklaşım ve siyasetlerinin nasıl şekillendiğini... Fikir ve ilkeler manzumesini ortaya koymaya çalışmanın önemli olduğuna karar verdim ve bu kitabı hazırladım."

"Atatürk üzerine çalışanların karşılaştığı temel zorluk, Çankaya Köşkü’nde korunan arşivin sınırlı biçimde açılmış olması ve kataloglarının araştırmacılara kapalı bulunmasıdır. Siz konu veriyorsunuz, arşiv yetkilileri o alanda uygun gördükleri vesikaları size gösteriyorlar."

"Şahıs kültü ve altınçağcılık temelli yaklaşımın egemenliği toplumun sorunlarını özgürce tartışması önünde ciddî bir engel. Daha da vahimi, bunların içselleştirilmesi ve “doğal” varsayılmasıdır... Bunların varlığı, bir toplumun gelişmişlik ve olgunlaşma seviyesinin geriliğini ortaya koyar."

msukruhanioglu-0011-edit-001.jpg

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şatafat 30 Nisan 2024 | 1.822 Okunma ‘Maarif’ tartışması 28 Nisan 2024 | 1.447 Okunma Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 820 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.220 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.051 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar