Asker ve siyaset

TERÖR örgütü YPG Menbiç’ten çekilecek. Bu Türkiye için diplomatik bir başarıdır, temelinde de tabii siyasi iradenin kararıyla askerin yaptığı başarılı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı...

TERÖR örgütü YPG Menbiç’ten çekilecek. Bu Türkiye için diplomatik bir başarıdır, temelinde de tabii siyasi iradenin kararıyla askerin yaptığı başarılı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtları vardır.

İktidarın ve Genelkurmay’ın ülke yararına başarılı her hareketini takdir etmek gerekir. Aynı zamanda ordunun üzerine siyaset gölgesi düşürmekten de sakınmak gerekir.

MENBİÇ BAŞARISI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun ABD gezisinde mevkidaşı Mike Pompeo ile yaptığı görüşme iyi sonuçlar verdi.

Üç aşamalı plana göre YPG Menbiç’ten çekilecek:

“İlk aşamasında iki taraf hazırlık toplantısı yapacak. İkinci aşamada YPG bölgeden çekilecek. Üçüncü aşamada ise bölgeyi kimin yöneteceğine ve güvenlik birimlerinde kimlerin yer alacağına karar verilecek.”

Kesin bir takvim yok ama “altı aydan az” bir süre öngörülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.030 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.041 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 886 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.143 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.375 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar