Akşener’in çıkışı

Karar Gazetesi Yazarı Taha Akyol'un bugünkü (30.09.2022)''Akşener’in çıkışı'' başlıklı yazısı.

Altılı Masa’da açığa vurulan veya vurulmayan sorunların yaşanması bir bakıma kaçınılmaz. Nihayet birbirine rakip altı parti… Sorunlar erken konuşulur ve çözülürse hem seçime düzgün bir görüntüyle girerler, hem iktidara gelirlerse yüklenecekleri çok ağır sorunlar konusunda önceden uzlaşmış, yol haritalarını hazırlamış olurlar.

Ülkenin buna ihtiyacı var.

“Kılıçdaroğlu’nun vebali” başlıklı yazımda, seçim kazanılırsa bunun bir CHP iktidarı değil Altılı Masa iktidarı olması ve “her türlü partizanlığı bırakıp idealistçe, vatanseverce” davranarak reformlara girişmek gerekeceğini yazmıştım.

Aksi halde partiler arasındaki gerilimler, seçimleri kazansalar bile iktidarda çok daha büyür. Bunun kanıtı tarihimizdeki kavgalı koalisyonlardır. Bundan sakınmak, tedbirlerini önceden almak gerektiği açıktır.

‘MASA NOTER DEĞİL’

Sadece İYİ Parti değil, görüştüğüm Gelecek ve Deva Partililerde de CHP’den yükselen bazı dayatmacı açıklamalara, parti sözcülerinin TV’lerdeki konuşmalarında ortaya koyduğu ‘üsttenci’ tavırlara tepki...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 776 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.210 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.046 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 886 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar