İstanbul’da bu hatalar nasıl yapıldı?

Seçim sonrası bana ulaşan bir mesaj dikkatimi çekti. Mesajın sahibi, "24 Haziran'da yaptığımız Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimlerinden bir ay sonra, İstanbul'daki bütün mahalle başkanları...

Seçim sonrası bana ulaşan bir mesaj dikkatimi çekti. Mesajın sahibi, "24 Haziran'da yaptığımız Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimlerinden bir ay sonra, İstanbul'daki bütün mahalle başkanları görevden alındı, mahalle teşkilatları dağıtıldı" diyordu.

İnanmadım ilkin...

Sonra birkaç partiliden daha aynı mesajlar gelince meseleyi araştırma ihtiyacı hissettim. Hangi ilçe teşkilatıyla konuşsam, "Evet, maalesef doğru" cevabını aldım.

Bana söylenenleri aktarayım:

Bu kararı İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak almış. Pek çok mahalle teşkilatı, "Böyle bir karar bizi seçimde çok zor durumda bırakır. Yeni gelen arkadaşlar göreve başlayıp çevresini veya çevresindekileri tanıyıncaya kadar iş işten geçmiş olur, seçimde hüsran yaşarız" diye uyarmış.

Ama Şenocak talimatının harfiyen uygulanmasını istemiş.

Diğer il teşkilatlarında görev yapan bazı arkadaşlara "Seçim arifesinde mahalle teşkilatlarını değiştirirseniz nasıl bir sonuç alırsınız?" diye sordum. Hemen hepsinden: "Geri dönüşü felaket olur" cevabı aldım. 

Parti içi çalışmalarda bulunmayanlar mahalle teşkilatlarının çok fazla önemli olmadığını düşünebilir ama değil.

Kendi mahallesini cadde cadde, sokak sokak bilir....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Allah'a ısmarladık... 12 Eylül 2019 | 25.473 Okunma Kim bunlar? 09 Eylül 2019 | 12.999 Okunma Yine yalan İmamoğlu, yine yalan! 07 Eylül 2019 | 8.842 Okunma Düşünce özürlülüğü!.. 05 Eylül 2019 | 7.929 Okunma İmamoğlu'na kim operasyon çekiyor? 03 Eylül 2019 | 15.950 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum