İstanbul nasıl kaybedildi?

Şunu samimiyetle itiraf edelim. AK Parti'nin oylarının Türkiye genelinde düşeceği tahmin ediliyor, Ankara'da işlerin tahmin edilenden çok daha zor olduğu herkes tarafından biliniyor ve konuşuluyordu.  Ancak İstanbul'da...

Şunu samimiyetle itiraf edelim. AK Parti'nin oylarının Türkiye genelinde düşeceği tahmin ediliyor, Ankara'da işlerin tahmin edilenden çok daha zor olduğu herkes tarafından biliniyor ve konuşuluyordu. 

Ancak İstanbul'da böyle bir sonucun çıkacağını AK Partililer ve dahi muhalefeti temsil eden bazı kesimler bile beklemiyordu. 

Geldiğimiz noktada, kesinleşmeyen sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu'nun yaklaşık 27 bin oy farkla kazandığı görülüyor. AK Parti İl Teşkilatı pek çok ilçede ciddi usulsüzlükler yapıldığını gerekçe göstererek seçimlere itiraz ediyor.

Sonuç nasıl çıkar orasını bilmem.

Doğrusunu isterseniz bundan sonra bir değişiklik olması, en azından benim açımdan çok da önemli değil. Çünkü ben, Türkiye'nin genel seçim tablosuna bakıyorum ve o tablo pek iç açıcı değil.

Cumhur İttifakı'nın aldığı yüzde 52 ya da AK Parti'nin aldığı yüzde 44'lük oy oranları üzerinden yorum yapanlar, mutlu olabilir elbette.

Ancak bu arkadaşlarımızın, AK Parti ya da Cumhur İttifakı'nın İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana ve Mersin gibi 6 büyük kentinde olmadığını da görmesi gerekiyor.

Bingöl, Şırnak, Bitlis, Ağrı gibi illerin kazanılması başarı sayılabilir lakin, Erdoğan'ın kalesi sayılan Siirt ile bugüne kadar AK Parti ile MHP arasında gidip gelen Kars'ın HDP'ye...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Allah'a ısmarladık... 12 Eylül 2019 | 25.473 Okunma Kim bunlar? 09 Eylül 2019 | 12.999 Okunma Yine yalan İmamoğlu, yine yalan! 07 Eylül 2019 | 8.842 Okunma Düşünce özürlülüğü!.. 05 Eylül 2019 | 7.928 Okunma İmamoğlu'na kim operasyon çekiyor? 03 Eylül 2019 | 15.950 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 5 yorum