Hizmet satmak!..

İstanbul'u İzmir'e komşu yapan yeni otoyol hizmete başladı. Ancak kamuoyu otoyolun, iki şehir arasındaki mesafeyi 8 saatten 3 buçuk saate indirmesinden ziyade, gidiş dönüş ücretlerini konuşuyor.

Ortaya çıkan tabloya göre İstanbul'dan İzmir'e gidişimiz ve dönüşümüz 512 liraya mal oluyor.

Çok önce de söyledim.

Fiyatların astronomik olduğunu düşünenlerin çoğunlukta olmasından dolayı Osmangazi Köprüsü ve bağlı yollarda in cin top oynuyor. Devlet burayı "Yap İşlet Devret Modeli" ile yaptırdığı için gerek köprüyü gerekse otobanı yapan firmaya geçiş ödeme garantisi vermiş.

Geçiş olsa da olmasa da aynı para hazineden ödeniyor.

Anlaşma bu şekilde yapılmış ama bundan sonra böyle devam etmesine bence gerek yok. Ve bence Ulaştırma Bakanlığı'nın bu noktada devreye girip  üstlenici firmayı, fiyatların düşürülmesi konusunda hizaya çekmesi gerekiyor.

Şöyle ki...

Geçiş ücretinin 512 lira olmasından dolayı bugün on bin araç geçiş yapıyorsa, fiyatlar yarı yarıya indirildiğinde yirmi bin araç değil, 80 bin araç geçiş yapmaya başlayacak. 

Fiyatların düşürülüp, geçiş yapan araç sayısının artmasıyla birlikte aslında üstlenici firmanın kasasına bugün aldığının 5 katı para girecek. Dünyanın her yerinde bu duruma "Sürümden Kazanım"diyorlar ve bu model dünyanın her yerinde daha çok kazandırıyor.

İndirim yapılmadığı sürece, AK Parti yaptığı bu rüya gibi hizmetten dolayı eleştirilmeye ve hatta küfür yemeye devam edecek. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Allah'a ısmarladık... 12 Eylül 2019 | 25.473 Okunma Kim bunlar? 09 Eylül 2019 | 12.999 Okunma Yine yalan İmamoğlu, yine yalan! 07 Eylül 2019 | 8.842 Okunma Düşünce özürlülüğü!.. 05 Eylül 2019 | 7.928 Okunma İmamoğlu'na kim operasyon çekiyor? 03 Eylül 2019 | 15.950 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar