AK Parti'nin hataları...

Seçim öncesi tüm uyarılara rağmen çeşitli hatalar yapan AK Parti, yenilenecek seçimler öncesi de maalesef ama maalesef yeni hatalara imza atıyor. Sırasıyla gidecek olursak...

İstanbul İl Seçim Kurulu, aldığı kararlarla İstanbul seçimlerini içinden çıkılamaz bir hale getirdi. Önce AK Parti'nin yaptığı, "İstanbul'daki oyların tamamı sayılsın" itirazını reddetti.

Ardından AK Parti'nin İstanbul için yaptığı itirazı kabul etti ama bu kez sadece Büyükşehir Belediye Başkanı'na verilen oyların sıkıntılı olduğunu belirterek yeni bir sıkıntılı sürecin kapısını araladı. 

Bana göre AK Parti'nin, diğer partilerden önce, yani CHP ve İYİ Parti'den önce bu karara itiraz etmesi gerekiyordu. Ayrıca AK Parti'nin CHP ve İYİ Parti'nin daha sonra Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı, "İstanbul'daki oyların tamamı yeniden sayılsın" itirazına tereddüt etmeden destek vermesi gerekiyordu.

Ancak AK Parti, YSK'nın topluma bir türlü anlatılamayan sıkıntılı kararını sahiplenerek hem seçimi hukuksuzca yenileten parti konumuna düştü hem de Ekrem İmamoğlu mağdur olmamasına rağmen, mağdur olmuş gibi görünmesine sebep oldu.

Yüksek Seçim Kurulu, seçimlere bir yıl kalıncaya kadar kendisine somut bir delil getirilmesi durumunda seçimlerin iptaline veya yenilenmesine karar verebiliyor. 

Bence AK Parti'nin bu noktada YSK'ya...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Allah'a ısmarladık... 12 Eylül 2019 | 25.473 Okunma Kim bunlar? 09 Eylül 2019 | 12.999 Okunma Yine yalan İmamoğlu, yine yalan! 07 Eylül 2019 | 8.842 Okunma Düşünce özürlülüğü!.. 05 Eylül 2019 | 7.929 Okunma İmamoğlu'na kim operasyon çekiyor? 03 Eylül 2019 | 15.950 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum