Arş’tan gelen hazine: Amenerresulü

Muzaffer Bey: “Amenerresulü okumanın fazileti nedir? Bu âyetleri okurken “va’’fü annâ, vağfirlenâ, verhamna” duâlarında, -ki burası âyet arası oluyor- âmin denilir mi?” ARŞ’IN...

Muzaffer Bey: “Amenerresulü okumanın fazileti nedir? Bu âyetleri okurken “va’’fü annâ, vağfirlenâ, verhamna” duâlarında, -ki burası âyet arası oluyor- âmin denilir mi?”

ARŞ’IN ALTINDAN GELEN HAZİNE

Bakara Sûresinin son iki âyeti olan ve Âmenerresulü ile başlayan âyetin en büyük müjdelerinden birisi dinde teklif-i malayutak, yani dinde güç yetirilmeyen emirlerin olmadığı ifadesidir.

İbn Abbas (ra) rivayet ediyor ki: Peygamber Efendimiz (asm) Cebrail’le birlikte olduğu bir sırada gökte bir gürültü duyuldu. 

Bunun üzerine Cebrail göğe doğru baktı ve şöyle dedi: “Bu, gökte daha önce hiç açılmamış bir kapının açılışının çıkardığı sestir.”  Bu kapıdan bir melek çıktı ve Peygamberimizin (asm) yanına inerek dedi ki: 

“Müjdeler olsun ya Muhammed! (asm) Sana, daha önce hiçbir peygambere getirmediğim iki nur getirdim. Biri Fatiha Sûresi, diğeri de Bakara Sûresinin son âyetleridir. Onlardan ne okusanız, mutlaka size verilir” Bir diğer hadislerinde Peygamber Efendimiz (asm): “Bakara Sûresinin sonu, bana arşın altındaki hazineden verildi.” buyurdu.        

ALLAH’IN AFV VE MAĞFİRETİNİN BELGESİ

Yine İbn Abbas şöyle rivayet etmiştir: “Âmenerresulü” diye başlayan âyet indiğinde Peygamberimiz onu okudu. “Ğufraneke Rabbena” (Rabbimiz bağışlamanı dileriz) cümlesine gelince, Allah: 

“Sizi bağışladım” buyurdu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 242 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 506 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 617 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 705 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar