Çin gezisinin ardından! İnsan merkezli kalkınma güvenliğin garantisidir

Çok yazdım ama her gittiğimde mutlaka yazacak yeni bir gelişme oluyor. Bu kez biraz klasiğin de dışına çıktık. Yalnızca Beijing ve çevresi, hep gidilen Sincian değil çok değişik etnik milliyetlerin...

Çok yazdım ama her gittiğimde mutlaka yazacak yeni bir gelişme oluyor. Bu kez biraz klasiğin de dışına çıktık. Yalnızca Beijing ve çevresi, hep gidilen Sincian değil çok değişik etnik milliyetlerin yaşadığı güneye Laos Vietnam sınırına Yünnan eyaletine de gittik.

Vatan Partisi önderliğinde 25 kişilik bir heyetiz. Heyet başkanımız Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı. Verilen önemi vurgulamak için özellikle belirtiyorlar, küresel salgından sonra Çin’e davet edilen ilk Türk heyetiyiz. Bu kadar büyük bir heyet olması, 25 kişiden oluşması da zaten çok çizgi dışı. Onun da ayrı bir ayrıcalık olduğunu ve verilen önemi yansıttığını söylüyorlar. Vatan Partisi de zamanlama açısından da ziyarete çok önem verdi. Dünyada, bölgemizde ve Türkiye’de çok sıcak gelişmeler oluyor. Türkiye tarihten gelen ağırlığıyla da etkili ve lider bir ülke.

Vatan Partisi, Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal da siyasetlerin belirlenmesinde tayin edici bir konuma sahip. Ta CIA merkezlerinden bile bu böyle saptanıyor.

Çinli yetkililer de neredeyse her görüşmemizde Türkiye’nin önemini, Doğu Batı arasında bir köprü gibi gördüklerini çok sık vurguladılar.

Genç, dinamik ve uyumlu bir ekiple birlikteyiz. Herkesin özel uzmanlık alanı var. Belediye başkan adayları var, hem Doğu’dan hem de Batı ucundan. Sanatçılar var değişik dallardan, iş insanları, gazeteciler, hekimler, kurum yöneticileri, kanaat önderleri… Bir bölümü Vatan Partisi’nin üst düzey yöneticileri kimi de Parti dostu.

Ama hepimiz hedefte biriz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mehmet Ali Yılmaz’ın ardından Bastıbacak bürokrasiye karşı 28 Nisan 2024 | 346 Okunma Bir kıvılcım Kürdümüzü de Türkümüzü de hepimizi yakar 25 Nisan 2024 | 574 Okunma ABD hem kendi başkanını hem bizimkini seçmeye kalkışıyor 21 Nisan 2024 | 307 Okunma İsrail’in de Ukrayna’nın da kaderi bir: Yeniliyorlar 18 Nisan 2024 | 381 Okunma Bu acılar geleceğimiz için umut tohumları 14 Nisan 2024 | 113 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar