İsrail’in de Ukrayna’nın da kaderi bir: Yeniliyorlar

İsrail basını “İsrail’in İran'ın misillemesi karşısında stratejik başarısızlığa uğradığını” yazdı. İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth, İsrailli yetkililerin...

İsrail basını “İsrail’in İran'ın misillemesi karşısında stratejik başarısızlığa uğradığını” yazdı. İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth, İsrailli yetkililerin İran'ın “tereddütlü” olduğunu ve sınırlı bir tepki vereceğini varsaymakla büyük bir hata yaptığına dikkat çekti. Şam’daki İran Konsolosluğunda yapılan suikastı eleştirdi. Savaşın ortasında iki hafta boyunca İsrail’in esir alınmasına ve felç edilmesine yol açtığına dikkat çekti. Netanyahu ve hükümeti yanında üst düzey askeri ve güvenlik görevlileri de hedef alındı. Alaycı bir şekilde şu soru soruldu: “Daha önce kaç kez Refah'ı işgal etme planlarına karar veren ve henüz gerçekleştirememiş liderlerin nasıl Tahran'ı tehdit edeceklerini sanıyorlardı?"

Gazete bu başarısızlığın sorumlusu olarak bulup bulunacak yanıtın yine “klasik başka bir İsrail yanıtı” olacağını, “yanlıştı, yanıldık, hata yaptık” diyeceklerini belirtti.

Ayrıca şu da ortaya çıktı ki İran, Şam’da kendi egemenliği altındaki topraklarında İsrail Ordusu’nun işlediği suikastlara rağmen Siyonist istihbarat tahminlerinin aksine “yolundan dönmez.”

İran, Şam'daki Konsolosluğuna düzenlenen saldırıdan sonra 13 Nisan gecesi İsrail’e insansız hava araçları ve füzelerle bombardıman başlattı. 1 Nisan'da da kullanıldığı söylenen jetlere ev sahipliği yapan hava üssü de dâhil olmak üzere askeri tesisleri hedef alındı.

İsrail’in de Ukrayna’nın da kaderi bir: Yeniliyorlar - Resim : 1

Tahranlı bilim insanları ve jeopolitik ilişkiler yorumcuları Mohammad Marandi ve Foad Izadi, Sputnik'e “İran için bu çok küçük bir saldırıydı. Bu sadece yüze atılan bir tokattı” yorumunu yaptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mehmet Ali Yılmaz’ın ardından Bastıbacak bürokrasiye karşı 28 Nisan 2024 | 362 Okunma Bir kıvılcım Kürdümüzü de Türkümüzü de hepimizi yakar 25 Nisan 2024 | 584 Okunma ABD hem kendi başkanını hem bizimkini seçmeye kalkışıyor 21 Nisan 2024 | 307 Okunma İsrail’in de Ukrayna’nın da kaderi bir: Yeniliyorlar 18 Nisan 2024 | 381 Okunma Bu acılar geleceğimiz için umut tohumları 14 Nisan 2024 | 113 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar