Savaş tehlikesi

Berlin Toplantıya Rusya’dan katılan akademisyenlerle konuştuğumda ağız birliği etmişçesine hepsi Putin’in Türkiye’yi bir tuzağa çekmek istediğini söyledi. Rusya lideri, SU-24’ün...

Berlin

Toplantıya Rusya’dan katılan akademisyenlerle konuştuğumda ağız birliği etmişçesine hepsi Putin’in Türkiye’yi bir tuzağa çekmek istediğini söyledi. Rusya lideri, SU-24’ün düşürülmesi karşılığında en azından bir uçak düşürebilmeyi istiyordu. Türkiye’nin Suriye’ye kara harekâtı yapmak üzere girmesi, onlara göre Putin’e aradığı fırsatı altın tepside sunacaktı.

Rusya Devlet Başkanı’nın Türkiye’ye yönelik hedefi, yalnızca düşürülen uçağın intikamını almaktan ibaret de değil. Putin, Türkiye’nin dış politikasını, ülkede İslamileşme diye değerlendirdiği gidişi ya da en azından bölgedeki İslamcı hareketlerle kurulmuş sıkı fıkı ilişkileri ülkesi açısından bir tehdit olarak değerlendiriyor. Dolayısıyla Türkiye’nin bugünkü hükümetini zayıflatmak için her şeyi yapmaya hazır.

Suriye özelinde Türkiye’nin, bu ülkenin geleceğiyle ilgili tasavvurunu kabul edilmez bulduğu gibi, Ankara’nın Suriye’nin geleceğinde mümkün olduğunca az etkisi olmasından yana. Bu nedenle Türkiye’nin nasırına basmak üzere PYD/YPG güçlerine destek oluyor. Ankara’nın uçak düşürmeyle işlediği vahim hatadan yararlanarak da Türkiye’yi kendi hava sınırlarına hapsetmiş durumda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alternatifler ne kadar gerçekçi? 12 Ağustos 2018 | 517 Okunma Veda ve teşekkür 05 Temmuz 2018 | 3.913 Okunma Bir seçimi kazanmak ya da bugünler için La Bamba 04 Temmuz 2018 | 4.812 Okunma NATO'nun belirleyici rolü 01 Temmuz 2018 | 174 Okunma NATO 30 Haziran 2018 | 270 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar