Moğollar’dan ‘Anatolıan Sun’ geliyor

Bugünü müziğe ayırdım. Çok değerli bir grubun anlamlı bir çalışması üzerine yazdım. 11 Aralık’ta yayında.

Bugünü müziğe ayırdım. Çok değerli bir grubun anlamlı bir çalışması üzerine yazdım. 11 Aralık’ta yayında. İki şarkının kaydı biz dinleyicilere dijital ortamda sunuldu. ‘Iklığ’ ve ‘Haliç’te Güneşin Batışı’. Lisedeydim dinlediğimde bu iki parçayı... 70’li yılların o bereketli toprağından çıkmış iki şarkı. ‘Iklığ’, ‘Anadolu Pop Moğollar 1’ albümünde yer alır. Diğeri ‘Ternek’ 45’liğinin B yüzündeki şarkı.

Murat Ses benim bir klavye çalan vatandaş olarak, her daim ‘idolüm’ olmuştur. Bulutsuzluk Özlemi’nde ‘Güneşimden Kaç’ şarkısındaki sololarımda bu net görülür. Bugüne gelirsek, Moğollar’ın ‘sound’u olan tuşlu çalgıları (özellikle Hammond org) Serhat kardeşim (Serhat Ersöz) üstlendi. Zor bir işti. Ama öyle bir sırtladı ki grubu. Kendisini yakinen tanırım. Çok yetenekli, çalışkan, yaratıcı gıpta ettiğim bir kardeşimdir. Cahit Abi, sevgili Taner Öngür, sevgili Emrah her daim konuştuğumuz, kendilerine sevgi, öncesi, saygının ağırlıkta olduğu bir yakınlık hisederim. Bu arada kayıtta grubun 2011 yılından bu yana davulcusu Kemal Küçükbakkal yer alıyor hemen belirtelim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Şarkı yazmak benim ağlama duvarım' 09 Ocak 2022 | 101 Okunma Ekran kendisiyle yüzleşiyor 06 Ocak 2022 | 176 Okunma HANGİ FİLMLERE RAĞBET VAR 05 Ocak 2022 | 166 Okunma NE DEDİYSEK... 04 Ocak 2022 | 202 Okunma Yılbaşı gecesi notları 03 Ocak 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar