Diyarbakır'da açılan sadece bir sergi değildi!

Batmanlı ve dünya çapında üne sahip Kürt ressam Ahmet Güneştekin'in "Hafıza Odası" adını verdiği serginin Diyarbakır Keçi Burcu açılış töreni için ben de Diyarbakır'a gidenler...

Batmanlı ve dünya çapında üne sahip Kürt ressam Ahmet Güneştekin’in “Hafıza Odası” adını verdiği serginin Diyarbakır Keçi Burcu açılış töreni için ben de Diyarbakır’a gidenler arasındaydım.

Bir gün rötarlı da olsa açılışa katılabilmiş olmaktan dolayı çok mutlu oldum.

Gidememiş olsaydım eğer çok ama çok üzülürdüm.

Zira geçen hafta sonu Diyarbakır’da sadece bir sanat sergisi açılmadı.

Diyarbakır’ın tanıtımına değil sadece o coğrafyanın geçmişte yaşamış olduklarının hatırlanmasına, anlaşılmasına katkı sunan olağanüstü bir organizasyondu.

Açılan zihinlerdi yani…

Yıllardır hasret kaldığımız hemen her kesimden insanı bir araya getiren kalplerdi…

Tam sayıyı bilmiyorum ama sergi açılışına İstanbul’dan ve yurt dışından gelen yüzlerce insan katıldı.

Halk arasında; “Jet sosyete” olarak bilinen cemiyet hayatından da isimler vardı.

İş dünyasından da…

Sinema ve edebiyat dünyasından da…

Medyadan da…

Birbirine hiç benzemeyen ama hepsi bulunduğu alanda birbirinden renkli bu insanları Keçi Burcu’nda buluşturan şey ise Güneştekin’in yıllar evvel kendisine verdiği; “Bir gün eserlerimi doğduğum coğrafyada en görkemli haliyle sergileyeceğim ve ailemin beğenisine sunacağım” sözüydü.

...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın… 26 Nisan 2023 | 10.517 Okunma Depremzede seçmenle ilgili tuhaf bir durum var 18 Nisan 2023 | 540 Okunma İnce'nin cevaplamasını istediğim soru şu! 15 Nisan 2023 | 1.499 Okunma Seccade… 01 Nisan 2023 | 473 Okunma Akşener ne yapsaydı? 29 Mart 2023 | 1.014 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar