Türk roketi

Fert başına düşen milli gelirin, fert başına bilgi üretimiyle doğrudan ve pozitif ilişkisi var.Bunun anlamı, ileri teknolojiyi kullanmak kadar onu üretmek, yarının sektörlerine odaklanmak, yalnızca fertleri...

Fert başına düşen milli gelirin, fert başına bilgi üretimiyle doğrudan ve pozitif ilişkisi var.
Bunun anlamı, ileri teknolojiyi kullanmak kadar onu üretmek, yarının sektörlerine odaklanmak, yalnızca fertleri değil, ulusları da zengin ediyor.
Bugün 4B uydumuz, yörüngesinde yerini alıyor.
Diğerleri de sırada... Hedef, 2019'da yörünge kuşağında "uydu filosu" oluşturmak... Bu sayede haberleşmede farklı bir lige çıkacak, kendi uydusunu üretebilen 10 ülke arasındayer alacağız.
Uzay, geleceğin sektörlerini barındırıyor. Roket, işin sadece bir cephesi... Bugün itibarıyla uyduyu üretiyoruz ve kilosu 100 bin $'lık ihraç ürünü olabiliyor. Ancak bunlar yetmez...Fransız Guyanası'ndan veya Kazakistan Baykonur'dan kargoladığımız uyduları, yörüngeye çıkaracak teknolojileri de var etmemiz gerekiyor.
Bu hafta başında kamuoyu ile paylaşılan yerli marka otoya karşı çıkanların, gözden kaçırdığı tam da budur... Uzay ve havacılık sektörünün giriş koridoru, otomotivden geçerve kendimize has teknolojilerin kuluçkası yerli marka oto ile belirginleşecektir.
Bursa'nın kent olarak uzay ve havacılığa getirdiği yaklaşımı hatırlıyorum. BTSO Başkanı İbrahim Burkay "ilk gökmen bu kentten çıkacak" derken, uydu yapabilmek kadar onuuzaya taşıyacak roketi de üretebilme hayalinden söz ediyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar