Bölgenin artık bir lideri var

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile 3 Nisan'da Washington dönüşü İstanbul'a indikten sonraki basın toplantısından çıkarken bana sordu:- Ekonomi nasıl gidiyor?- 2015 büyümesi iyi geldi. Kişi başına milli...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile 3 Nisan'da Washington dönüşü İstanbul'a indikten sonraki basın toplantısından çıkarken bana sordu:
- Ekonomi nasıl gidiyor?
- 2015 büyümesi iyi geldi. Kişi başına milli gelirimiz 9 bin 261 dolara inmişti ama yön yukarı doğru döndü. Bir dinamizm var.
Ayrıca sizin Washington'da buluştuğunuz 21 uluslararası şirketin Başkan ve CEO'larından bazılarının 'Biz Türkiye'ye güveniyoruz ama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği güven duygusu da çok etkili oluyor' yorumlarını duyduk" demiştim.
Cumhurbaşkanı; "O masadaki şirketlerin toplam büyüklüğü 1 trilyon dolardan da fazlaydı. İnşallah artacak uluslararası yatırımlar. Hem bunu arkamdan değil yüzüme de söylesinler" karşılığını vermiş ve tebessüm etmiştik.
Görüyoruz ki masa 6 ayın ardından 1 trilyon $'dan 4 trilyon $'a çıkmakla kalmamış, Erdoğan'a duyulan güven, bu kez yüzüne karşı yinelenmiş. Hem de defalarca…
New York'taki dünya devlerinin iştirak ettiği toplantıda temel vurgu yine güven ve liderlik üzerine yoğunlaştı. Karmaşada yol alan dünyada istikrara duyulan ihtiyaç arttı. Ekonomideki durgunluğu aşma yönündeki gayretlerin şekillendirdiği gelecek planlarının tümünde; "Türkiye ve liderlik" vurgusu var.
Masadaki katılımcılardan Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut'la konuşuyorum;
"üresel devlerin liderlik vurgusu çok sık tekrarlandı. 6 ay önceki toplantıda yatırım ikliminin iyileştirilmesi için istenen tedbirlerin bu kadar kısa sürede gerçekleştirilmesine şaşırdılar."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar