Aklın yolu

Bıkmadan usanmadan Ar-Ge'ye 10 yıl boyunca yatırım yaparsan, neticesini, az veya çok alabiliyorsun. Bursa'da bunun ispatına bir kez daha tanık olduk. Tekstil ve Otomotiv Bursa İnovasyon ve Tasarım buluşmalarında...

Bıkmadan usanmadan Ar-Ge'ye 10 yıl boyunca yatırım yaparsan, neticesini, az veya çok alabiliyorsun. Bursa'da bunun ispatına bir kez daha tanık olduk. Tekstil ve Otomotiv Bursa İnovasyon ve Tasarım buluşmalarında yüzlerce proje, görücüye çıkıyor ve katma değer kavramının toplumun tüm dokularına yavaş yavaş nüfuz ettiğine tanık oluyorsunuz.
Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM'in ülke gündemine soktuğu 2 kavram var. Birincisiniceliğe dair ve 2023'te 500 milyar $ ihracat hedefi. Diğeri de inovasyon haftalarıyardımıyla Ar-Ge (araştırma geliştirme) kavramına dair farkındalık oluşturmak. Nitekim Başkan Mehmet Büyükekşi ile dün Bursa Merinos Kültür Merkezi'nde TİM'in bu alanda bir sonraki adımlarından söz ediyorduk.
Bursa'yı ülke yarını için "uzay ve havacılığın küresel üssü" diye pozisyonlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay mayanın tuttuğunu ve artık kentin, bu vizyonla örtüşen geleceği inşa etmeye başladığını ifade ediyor. Burkay'a göre otomotiv tekstil ve diğer alanlarda enerjimizi bu yenilikçi yaklaşımımız üretecek.
Uludağ Otomotiv İhracatçılar Birliği Başkanı Orhan Sabuncu'yu kürsüden dinlerken aslında böylesi buluşmaların uygulama üzerinden somut ifadesine varıyoruz: "Bizler burada kilosu 7.7 $'dan otomotiv üretiyoruz oysa Almanya'nın üretim kilogram değeri 15 $."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar