Tahliyeleri desteklemek lazım

Cezaevlerinden tahliyelere neden olan KHK konusunda insanın aklına ilk gelenin peşine takılıp gitmemesi ve bu tahliyelere ilkeli bir şekilde destek vermesi gerekiyor.Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök dün hepimizin aklına gelen soruyu...

Cezaevlerinden tahliyelere neden olan KHK konusunda insanın aklına ilk gelenin peşine takılıp gitmemesi ve bu tahliyelere ilkeli bir şekilde destek vermesi gerekiyor.
Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök dün hepimizin aklına gelen soruyu sorup “Hırsızı uğursuzu çıkarıp darbeciye yer mi açıyoruz?” diye yazmış.
Evet eminim ki KHK’nın hazırlanmasında bu pratik zorunluluk da güçlü rol oynamıştır. Ama bu pratik zorunluluk var diye böyle bir kararın alınmasının zamanının çoktan gelmiş olduğunu da unutmamamız gerekiyor. Bunu adalete güven duyan toplum oluşturma çabasının bir parçası olarak görmeliyiz.
ADALETE GÜVEN
15 Temmuz darbe girişimi, makul tartışma yoluyla yapamadığımızı başarttı bize ve hoşgörüye, barışa, huzura odaklanmış bir toplumu oluşturmak için nasıl davranmamız gerektiğini hatırlattı.
Bunun sonuçlarını, siyasette yeni açılan konuşma yollarında, devlet yönetimindeki liyakat sistemine yeni yaklaşımlarda, hayata farklı bakan insanların anlaşma arzularında görüyoruz.
Bütün bunlar zaten olması gereken gelişmelerdi, fakat 15 Temmuz öncesinin Türkiye’sindeki bölünmüşlük ve güvensizlik duygusu sonucu hiç konuşmuyorduk.
15 Temmuz bize yeniden konuşma ve düşünme imkânlarını açtı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar