Göreve dönüş seferberliği

15 Temmuz saldırısı ve sonrası nedeniyle Türkiye’nin devlet yapısı ağır darbe yedi, hasar büyük. Kaliteli bilgili, birikimli kişiler zaten zor yetişiyor, hele son yıllarda insanlar yeteneklerine göre değil...

15 Temmuz saldırısı ve sonrası nedeniyle Türkiye’nin devlet yapısı ağır darbe yedi, hasar büyük. Kaliteli bilgili, birikimli kişiler zaten zor yetişiyor, hele son yıllarda insanlar yeteneklerine göre değil farklı kriterlerle yükseltildiklerinden devlet yönetiminde kalite çökmüştü.

Şimdi bırakın kaliteyi, neredeyse yapılması gereken rutin işleri bile zor yapacak bir durum oluştu.

Darbe girişimi sonrası soruşturmalar, işten el çektirmeler, gözaltılar konusuyla ilgili bir şey demiyorum. Bunlar devletin bileceği işlerdir, ama tüm bu süreçlerin sonunda devlet yönetiminde boşlukların olmaması mümkün değildir.

Bu kadar fazla insan işten uzaklaştırılınca hangi yapı olursa olsun yönetim zafiyeti çekerdi. Bırakın devlet yapılarını, basit bir şirket bile bu kadar personelini bir anda kaybetseydi mutlaka yönetim krizi doğardı.

KALİTELİ İNSANLAR TABİİ Kİ VAR

Dediğim gibi son yıllarda devletin içinde kaliteli, birikimli, bilgili insanlar fazla görünmüyor ve yükselemiyorlardı. Bu niteliklere sahip insanlara ise önlerine çıkarılan başka kriterler nedeniyle şans verilmiyordu.

Türkiye bugünlerde global dünyanın merkezleriyle boğuşmak, üstelik bölgedeki belalarla hesaplaşmak zorunda. Yani devlet yapımızın bugünlerde her zamankinden daha çok kaliteli, bilgili insanlara ihtiyacı var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar