Bugün tarih yazılıyor

Katılım ne düzeyde olursa olsun CHP’nin bugün Taksim’deki mitingi ve buna AK Parti’nin gösterdiği sıcak tavır, Türkiye için bir dönüm noktası ve güçlü yeni Türkiye’nin gerçekten...

Katılım ne düzeyde olursa olsun CHP’nin bugün Taksim’deki mitingi ve buna AK Parti’nin gösterdiği sıcak tavır, Türkiye için bir dönüm noktası ve güçlü yeni Türkiye’nin gerçekten kurulmasının başlangıcıdır.

“Katılım düzeyi ne olursa olsun” diyorum; çünkü CHP tabanının bir bölümünü, özellikle çok şikâyet eden bölümünü iyi tanırım. Onlar rahatlarını pek bozmazlar.

Ama umarım bu tespitte yanılırım ve onlar da çağrıya uyup bugün alana gelirler. Çünkü katılımın büyük olması Türkiye açısından çok güzel olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, demokrasi nöbeti için bedava olan otobüs hizmetinin CHP mitingi gününü de kapsamasını sağladı.

Üstelik AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, “CHP’nin pazar günü Taksim’deki toplantısına parti olarak bir davet aldık. Bundan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu davete icabet edeceğiz” dedi.

Sevgili okurlar, size bir şey söyleyeyim mi; “CHP’nin kendi mitingine AK Parti’yi davet etmesi, AK Parti’nin de buna katılacaklarını söyleyip teşekkür etmesi, belediyenin CHP’li ve AK Partili halka bedava otobüs hizmeti sunması” benim içimi sıcaklıkla dolduruyor, ruhumu tazeliyor, geleceğe büyük umutla bakmamı sağlıyor.

Bu tür duyguları uzun süredir unutmuştum. İki büyük parti arasındaki streslerden, sertliklerden dolayı içim huzursuzdu ve geleceği göremiyordum. Sonunda beklediğim mucize gerçekleşiyor. Eğer Türkiye bugün açılacak bu yoldan yürürse ve ortak paylaşılan geleceğimiz için makul zeminde uzlaşmalar kalıcı hale getirilebilirse işte o zaman Türkiye gerçekten çok büyük ve güçlü bir ülke olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar