Ahlakçı çifte standart

Konuyu duymuşsunuzdur; ABD başkan adayı Donald Trump’ın 2005 yılında yaptığı sohbetin bir kaydı ortaya çıktı ve başta “kadınlar ile erkeklerin doğrucu siyaset yanlısı ve her durumda...

Konuyu duymuşsunuzdur; ABD başkan adayı Donald Trump’ın 2005 yılında yaptığı sohbetin bir kaydı ortaya çıktı ve başta “kadınlar ile erkeklerin doğrucu siyaset yanlısı ve her durumda ahlaklı olma” iddiasında bulunanları neredeyse ayaklandılar.

Sadece bu nedenle Trump’ın başkanlık yarı- şından çekilmesi bile gerektiği ifade ediliyor. Açıkça söyleyeyim; ben bu işte ciddi bir samimiyetsizlik ve çifte standart olduğunu, insanların kendileri hakkında yalan söylediklerini düşünüyorum.

Bu tam bir ahlakçı çifte standarttır. Şimdi yazarken bile bu dediklerim nedeniyle okuyanda oluşabilecek isyan duygusunu hissedebiliyorum. Tepkinizi biraz askıya alın, konu hakkında hep birlikte düşünmeye çalışalım.

ERKEKLER KONUŞUR

Erkekler kendi aralarında, konuş- malarının kimsenin duymayacağından emin olduklarında, hele ortam da uygunsa, kadınlar konusu açıldı- ğında bu şekilde konuşabilirler.

Bu hoş bir şey değildir ama hep olur. Üstelik bundan hiçbir erkek de muaf değildir; en centilmenimiz bile arada bir bu şekilde konuşabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar