Adalet tanrıçasına aynalı gözlük takmışl

90’lı yıllarda yargı mensupları arasında yapılan bir anket çalışmasında hakim ve savcılarımızın temel hak ve özgürlüklere bakış açısı ile birey-devlet bağlamındaki çatışmalı noktalarda tavır alışlarındaki yönelimler tespit edilmeye çalışılmıştı.

 O günlerin yükselen terör rüzgârında verilen cevaplar çok da şaşırtıcı değildi. Benzer bir anket Ak Partinin AB rüzgarını arkasına alıp AB uyum yasalarını birer birer gerçekleştirdiği dönemde de yapılmış; dönemler farklı da olsa hakim ve savcıların -profilleri değişse de- sorulara verdikleri cevaplarda anlamlı bir değişikliğin olmadığı görülmüştü. Hakim ve savcılarımız dün de o gün de “devlet mi birey mi?” sorusuna “önce devlet” diyerek cevap vermişlerdi. Ve eminim bugün de sorsak yine aynı cevabı alırız. Nitekim Türkiye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde (AİHM) düşünce ve ifade özgürlüğü gibi temel hak ve özgürlükleri ilgilendiren konularda maalesef bu mahkemede mahkumiyet alma konusunda ilk sıraları kimseye bırakmıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç çocuktan aşağısı kurtarmaz!.. 24 Nisan 2024 | 403 Okunma Belediyecilik mi hayır işletmeciliği mi? 17 Nisan 2024 | 364 Okunma Bugün bayram günü derler 10 Nisan 2024 | 41 Okunma Siyasetçinin işini halk yaparsa!.. 03 Nisan 2024 | 103 Okunma Kim daha çok verecek!.. 27 Mart 2024 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar