Zürafa neden uzun boyludur?

Zürafa en uzun boylu kara hayvanıdır. Erkek zürafalar 5,5 metreye kadar uzun olabilir. Doğada zürafalar ağaçlarda diğer hayvanların ulaşamadığı bölgelerdeki yaprakları yiyerek beslenirler.İlkokulda kitaplarda...

Zürafa en uzun boylu kara hayvanıdır. Erkek zürafalar 5,5 metreye kadar uzun olabilir. Doğada zürafalar ağaçlarda diğer hayvanların ulaşamadığı bölgelerdeki yaprakları yiyerek beslenirler.

İlkokulda kitaplarda Evrim teorisine örnek olarak yıllardır hep zürafa verilir. Güya yüksek ağaçların dallarını yiyebilmek için zamanla boyunun uzadığı iddia edilir. Bu görüş günümüzde bilim insanlarınca tamamen çürütülmüş ve artık mantık dışı bulunmaktadır. Ancak halen ülkemizde üstelik bilim yazarı geçinen kişiler bile Evrimi savunacak başka bir argüman bulamadıkları için yine bu örneğe sığınırlar.

Şimdi bilim (!) yazarının sol gazetedeki yazısından okuyalım:

“Darwin’in Evrim kuramı tüm canlıların “doğal seçilim”e tabi geliştiğini kanıtlar. Sık verilen bir örnek, uzun boylu zürafalar, kısa boylu zürafaların elimine olmasının sonucudur. Ağaç yapraklarına uzun boylular erişebildiği için, onların doğurduğu boyunları uzun yavrular çoğalarak bugünkü zürafa neslini oluşturdu. Kısa boylular çoğalamadığı için ortadan kalktı. Çünkü koşullar varlıklarını sürdürmesine elverişli değildi. 

Yarın çok farklı koşullar ortaya çıkarsa, uzun boylu zürafalar yiyecek bulmakta zorlanır, ya zürafa yeryüzünden yok olur ya da yavrularından birisi mutasyon sonucu veya rastlantısal olarak kısa boylu zürafa doğumu ile varoluş şansı olabilir.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aileyi yıkan yasalardan kurtulmalıyız! 27 Nisan 2024 | 198 Okunma Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 93 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 170 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 202 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 461 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar