Suç patlaması

Maalesef ülkemizde insan faktörü giderek bozulmakta, adeta suç işlemede bir patlama dikkati çekmektedir. Sadece 28 Mart Çarşamba günlü incelediğim iki gazetede gördüğüm birkaç haberi aktarayım: 6...

Maalesef ülkemizde insan faktörü giderek bozulmakta, adeta suç işlemede bir patlama dikkati çekmektedir. Sadece 28 Mart Çarşamba günlü incelediğim iki gazetede gördüğüm birkaç haberi aktarayım:

 6 kişilik çete, ‘kelebek’ adıyla altın borsası kurup ‘işitme engellilere faiz vereceğiz’ diye 13 engelliye 550 bin TL kredi çektirmiş. Dolandırılanlar arasında Japon İşitme Engelliler Derneği Başkanı Fujiyama da varmış. Sonra paraları alıp kayıplara karışmışlar.

 TRT sekreteri Aysun E. kâr payı vaadiyle 43 kişiyi 5 milyon TL dolandırmış. Kurbanlar arasında iş adamları, bürokratlar, istihbaratçı ve polis memuru da varmış.

 Kaçırılarak 20 bin lira fidye istenen kişi kurtarılmış. Fidyeci zorbalar ise kaçırılan kişinin ortakları çıkmış.

 Adana’da özel bir firmada çalışan 17 yaşındaki M. Reşit işyerinin önünde tabanca ile vurularak öldürülmüş. Tutuklanan zanlı kızına tecavüz ettiği için öldürdüğünü söylemiş. Doğan çocuğun M. Reşit’ten olmadığı anlaşılmış. Bunun üzerine katilin kızı, M. Reşit’e iftira attığını söylemiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 91 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 199 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar