Meral Akşener’in yeni iletişim başkanı

Yeni Gazetesi Yazarı Sefa Saygılı’nın bugünkü (09.04.2022)''Meral Akşener’in yeni iletişim başkanı’’ başlıklı yazısı.

Medyada yer alan habere göre; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partinin iletişim danışmanlığı görevine Ali Atıf Bir’i getirmiş. 

İYİ Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre Ali Atıf Bir’in partide iletişim danışmanı olarak göreve başladığı, ilerleyen günlerde de İYİ Parti’nin tanıtım işlerini yapan Faruk Acar’ın yürüttüğü projeleri de Bir’in yapacağı öğrenilmiş. Hâlbuki Faruk Acar göreve geldiğinde de, “Ak Parti yandı, bitti” gibi söylemlerde bulunulmuştu.

Ali Atıf Bir’in sesi epeydir duyulmuyordu. O yüzden tanıtmak şart oldu. Sayın Akşener bile belki de bilmiyordur iletişim danışmanının özelliklerini.

Ali Atıf Bir FETÖ’cü Bugün gazetesinin köşe yazarı

Uzun süre FETÖ’nün Bugün gazetesinde köşe yazarlığı yapan Ali Atıf Bir, 2015 yılında İstanbul Şehir Üniversitesi rektörlüğüne atanırken paralel gazetedeki yazılarına son vermişti.

28 Şubatçı Ali Atıf Bir’in 16 Nisan 2006’da Hürriyet gazetesinde kaleme aldığı yazısında, açıkça başörtüsü düşmanlığı yapması da hafızalardaki yerini koruyordu. Şöyle diyordu bu yazıda:

YÖK türbanla mücadelede sonuna kadar haklı. Türban üniversiteye girerse Türkiye şeriatla savaşı kaybeder, 100 yıl geriye gider. (AKP’nin ılımlı İslami yönetimi altında zaten elli yıl geri gittik de, bir yüz yıl daha demek istiyorum!)”

“İşte okulları, dershaneleri, televizyonları, gazeteleri, radyoları, marketleri, inşaat şirketleri, bankaları… AKP iktidarının verdiği “ılımlı İslam” gazı, cesareti ve göz yumması ile büyüdükçe büyüyor, iyice arsızlaşıyor.”

“Bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi? Tarikat, cemaat, din deyince bir tür iş adamları ellerinde avuçlarında ne varsa paraları akıtıyorlar. Din baronları bu paralarla bir eli yağda bir eli balda yaşayıp, İslami bir devletin alt yapısını içten içe hazırlıyorlar.

Gerçekten paraları aydınlığa, çağdaşlığa, bilime, yüzü batıya dönük değerlerle eğitime yatıracakların ise heveslerini kırmakta üstümüze yok. Sonra da “Vah vah ülkeyi tarikatlarla cemaatlara teslim ettik” deyip duruyoruz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aileyi yıkan yasalardan kurtulmalıyız! 27 Nisan 2024 | 7 Okunma Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 91 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 199 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar