Demagog olursan

Rejimlerin riski en az olanı diye tarif edilen demokrasinin mahzurlarının başta geleni herhalde demagogların (laf ebesi, söz cambazı veya lafazan gibi karşılıkları var) hak etmedikleri halde yükselebilme ihtimalleridir.

Bunlar süslü yalanlarını, olmayacak vaatlerini insanların gözünün içine bakarak rahat ve inandırıcı bir şekilde söylerler. 

Son zamanlarda parlayan İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın çıkışına benzetenler var. Onlara göre İmamoğlu seçilmesi halinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde yıldız haline gelecek ve devletin başına geçecekmiş.

Hâlbuki ben öyle düşünmüyorum. İmamoğlu daha çok 12 Eylül 1980 öncesi Bülent Ecevit’in siyasetteki yükselişini ve konumunu andırıyor. 

O günleri yaşayanlar hatırlarlar: Ecevit çok usta bir hatipti (İmamoğlu’nda o da yok). Şiir gibi konuşurdu (zaten şairdi de). Hitabet gücü ile kitleleri avucunun içine almasını bilirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 91 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 199 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar