Terörle ülkeyi terörize etmek

Son günlerde çok üzücü olan ve kesinlikle genelleştirilmemesi gereken çocuk vahşeti olayları ile adeta ülkemiz terörize edilmeye çalışılıyor. Televizyonlarda, internet siteleri ve basılı medyada...

Son günlerde çok üzücü olan ve kesinlikle genelleştirilmemesi gereken çocuk vahşeti olayları ile adeta ülkemiz terörize edilmeye çalışılıyor. Televizyonlarda, internet siteleri ve basılı medyada günlerce kaos varmış, bütün memleket güvensiz bir haldeymiş gibi abartılı yayınlar yapılıyor.

Elbette medya bu tür haberleri verecek, ancak herkes zan altında kalacak şekilde haber yapılırsa; “ne oluyor” demek de bizim hakkımızdır. Bakıyorum muhalifliği saplantı derecesindeki bazı yazarlar ve medya organları bir olaydan, evet yanlış duymadınız tek bir vakadan yola çıkarak milletimize çamur atıyorlar. Amacı diğer ülkelere göre bu konuda çok titiz ve temiz olan milletimize iftira atarak geleneksel değerlerimizle, iktidardaki Ak Parti ile ve tüm milli kurumlarımızla savaşmak, onları küçük düşürmek.

Dünkü Yenisöz Gazetesi manşetten vermiş. Rotası malum medya sürekli ‘çocuk tacizinde, tecavüzde dünyada birinciyiz’ gibi çarpıtma haberler yapmakta. İsteniyor ki herkeste bir karamsarlık, bıkkınlık oluşsun. Ülkemizdeki olumlu gelişmeler gölgede kalsın. 

Olumlu gelişmeler o kadar fazla ki, hangi birini sayalım? Sadece birini söyleyelim: Gayri milli hasılasına göre, yani ülkenin gelirine oranla dünyanın en yardımsever insanlarıyız. Üstelik büyük farkla birinciyiz. Ekmeğimizi, rızkımızı yoksullarla, ateş altındaki insanlarla paylaşıyoruz. Böylesine merhametli milletimize saldırmak ancak değerlerimize düşmanlığın hıncı ile açıklanabilir. Yoksa her ülkede çok daha fazla rastlanan bir takım üzücü vakaları abartmanın başka türlü izahı yoktur.

Gazetede güvenilir uluslararası kurumların verdiği istatistikler de var: Dünya üzerinde ‘Çocuk istismarı’ dava sonuçlarında Türkiye’den çok daha kötü durumda olan gelişmiş ülkeleri görebiliyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 91 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 199 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 459 Okunma Sağlık ve huzur ayı 09 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar