Seçim güvenliği için onlar ne güne duruyor?

Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin öncelikleri arasında “seçim güvenliği” var. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, bazı grupların seçime gölge...

Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin öncelikleri arasında “seçim güvenliği” var. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, bazı grupların seçime gölge düşürmek için planlı bir çalışma içinde oldukları bilgisi ulaşmış olacak ki, “Seçimi sandıkla vermeyiz” diyenlerin kapısına dayandı. O gidiş, boşuna bir gidiş değildi.

Seçimi siyasi partiler yapar, kuralları YSK koyar, il ve ilçe seçim kuralları eliyle yönetir. Seçimin oyuncuları siyasi partiler, hakemi ise YSK il ve ilçe seçim kurullarıdır. YSK’da siyasi partilerin temsilcileri de bulunuyor. AKP Temsilcisi Recep Özel, “İddia ediyorum dünyadaki en güvenli seçimler Türkiye’ de yapılıyor” dedi. Doğru olsa bununla kıvanç duymalıyız. Ama yaşananlar hiç de öyle olduğunu göstermiyor.

HUKUKİ DEĞİL

Mehmet Hadimi Yakupoğlu, 2011 yılından bu yana YSK’da, CHP temsilcisi olarak görev yapıyor. YSK’nın, seçim alanına girip oyun kurucu gibi seçime müdahale ettiğinin tanığıdır. 16 Nisan 2017’de ‘mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılması, 6 Mayıs 2019’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesi’ de bunun somut örnekleridir.

Hukuki bir dayanağı olmayan sandık taşıma ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar