FETÖ’cü paslaşması

15 Temmuz darbe girişimi ve bu konuda yürütülen soruşturmalar, kritik birimlere Fetullahçıların yerleştirildiği, Fetullahçı olduğundan kuşkulanılan askerlerle ilgili olarak MİT’in “temiz” raporu...

15 Temmuz darbe girişimi ve bu konuda yürütülen soruşturmalar, kritik birimlere Fetullahçıların yerleştirildiği, Fetullahçı olduğundan kuşkulanılan askerlerle ilgili olarak MİT’in “temiz” raporu gönderdiği anlaşıldı. FETÖ’cüler arasındaki bu paslaşmanın ortaya çıkarılmasından sonra MİT’in ilgili bölümünde, aralarında üst düzey görevlilerin de bulunduğu 37 kişi meslekten çıkarıldı.
Hiçbir kanunda “MİT, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde istihbarat yapamaz” diye bir madde bulunmuyor. İstihbarat yapacak olanın gelip TSK içinde büro açacak hali yok. İstihbaratın, kendi kuralları içerisinde yürütülmesi gerekiyor. TSK, örgüt mensubu olduğundan şüphelendiği askerler hakkında İstihbarata Karşı Koyma (İKK) birimine yazı gönderiyor.

“KAYDI YOK” YAZISI

MİT’ten bilgi sorma yetkisine sahip olan bu birim, oradan gelen cevabı ilgili bölüme aktarıyor. Darbe girişimiyle, FETÖ bağlantısı olanların korunduğu, FETÖ bağlantısı olmayanlardan bazıları hakkında da “şüpheli personel” raporu düzenlendiği, böylece bu kişilerin terfilerinin de önünün kapatıldığı anlaşıldı.
Bazı durumlarda personel hakkında Emniyet İstihbarat Dairesi’nden de bilgiler isteniyordu. Bu dairenin verdiği bilgilerin de önemli bir bölümünün “yanıltıcı” olduğu, Fetullahçılar hakkında “ilişiğinin bulunmadığı”nın bildirildiği ortaya çıktı. Darbe girişiminden önce de MİT ve Emniyet’e yaklaşık 4 bin askerle ilgili örgüt bağlantısının bulunup bulunmadığının sorulduğunu öğreniyorum. Ancak tam anlamıyla yazışmaların “danışıklı” olduğu, cemaatçinin cemaatçi olmadığı, cemaatçi olmayan hakkında da “cemaatçidir” denilmesi de planın bir parçasıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar