Erdoğan’ın çantasındaki terörist sayısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı ile yapacağı görüşmenin ağırlık noktası Suriye olacak. Türkiye, YPG/PKK’lı teröristlerin sınırımızın 440 kilometrelik...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı ile yapacağı görüşmenin ağırlık noktası Suriye olacak. Türkiye, YPG/PKK’lı teröristlerin sınırımızın 440 kilometrelik bölümünden, Suriye topraklarının 30 kilometre derinliğine gönderilmesi için “Barış Pınarı Harekatı”nı düzenlemişti. Bugün, 440 kilometre değil, ancak 120 kilometrelik alandan teröristlerin çekildiği belirtiliyor. Doğru mu? Bu da doğru değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çantasında, bölgeyi terk etmeyen teröristlerle ilgili bilgiler yer alıyor. Bu bilgileri destekleyen görüntüler de bulunuyor. Bölgeden ayrılmayan teröristler, silahlı görüntü vermiyor ama varlıklarını sürdürüyor. Türkiye’ye ait bir zırhlı araç geçerken bakıyorsunuz yüzlerce kişi araca taş atıyor, geçişlerini engellemeye çalışıyor. Aracın iki tarafından taş atanlar bazen taşların sekip kendilerine isabet etmesiyle yaralanıyorlar.

KAĞIT ÜSÜNDE

Türkiye’nin, Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmasıyla Suriye’de oyunları bozulan ABD ve Rusya, harekata ara verilmesi konusunda ısrarcı oldu. Bu çerçevede anlaşmaya bağlanan hususların hayata geçirilmesine başlandı. Gerek ABD, gerekse Rusya ile varılan mutabakat kapsamında en önemli maddelerden birisi “güvenli bölge” sahası içerisinde bulunan YPG/PKK terörist unsurlarının 30-32 kilometre derinliğin ötesine çıkarılması ve ağır silahlarının toplanmasıydı.

ABD, sahada hiç terörist bırakılmadığını, Rusya ise adeta envanter şeklinde; 68 birlikten oluşan 34 bin teröristin ve 3 bin 200 civarında ağır silah sisteminin alan dışına aktarıldığını, bölgede terörist bırakılmadığını yazılı olarak bildirdi. ABD ve Rusya teröristlerin bölge dışına çıkarıldıklarına ilişkin yazılı bildirimlerde bulunmuş olsalar da, bölge Türkiye’nin yakın takibinde. Ortaya çıkan bulgu halen bölgede terörist varlığı devam ediyor, bunların taciz- saldırı eylemleri sürüyor.

“EVET, VAR”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar