Eee... Şimdi ne olacak?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaptırdığı araştırmalarda gördü ki her şeyde bir yolsuzluk, usulsüzlük var. Bunların bir çırpıda bitmesi, önlenmesi de kolay olmayacak...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaptırdığı araştırmalarda gördü ki her şeyde bir yolsuzluk, usulsüzlük var. Bunların bir çırpıda bitmesi, önlenmesi de kolay olmayacak gibi gözüküyor. Güçlü isimler Büyükşehir Belediyesi’nde ellerinde klasörlerle sıkça görülür oldu. Onlar haklılığını, belediye yetkilileri ise haksızlığı anlatmaya çalışıyor. Anlaşılıyor ki bir çok konu yine adliyelik olacak.

Ankara’daki bütün alış-veriş merkezlerinin (AVM) ölçümleri yaptırılıyor. Çünkü, ruhsatında örneğin 30 bin metrekarelik alan belirtilmesine karşın, bakıyorsunuz babalar 35-40 bin metrekareye çıkarmışlar. Ölçümler tamamlandıktan sonra AVM’cilere önemli miktarda para cezaları geliyor. Direnen olursa, belediyenin yıkma yetkisi de var. Bu saatten sonra yıkım kolay olmayacağına göre, para cezalarına razı olacaklar. Mansur Beyin işi zor.

ÜÇKAĞIT MI VAR?

Ankara’da bazı kuleler yükseliyor. Bunlarla ilgili belediye meclisinde bir hassasiyet oluştu. Firma sahiplerinin yoğunluk artışı aldıkları, ancak bunun hukuki olmadığı ortaya çıktı. Mustafa Tuna’nın başkanlığı döneminde gerçekleşen bu olayın öyküsü de ilginç. Belediye Meclisi’nde, inşaatın yoğunluğu emsallerine uygun olması için 1,5’a indirilmiş. Bunun üzerine firma sahibi mahkemeye gidiyor. Mahkeme bilirkişi tayin ediyor. Bilirkişi raporu dikkate alınarak mahkeme yoğunluğu 2,1’e çıkartıyor. Ortaya çıkıyor ki mahkeme yanlış bilirkişi tayin etmiş. Bu arada firma sahibi katları çıkacağı kadar çıkmış.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, kulelerle ilgili araştırma yaptırdı. 2,1’e yükseltilen bina yoğunluğunu yeniden 1,5’a indirdi. Mahkeme kararı, belediye kararı derken aradan 5 ay geçti. firma 2,1’e göre inşaatını yaptı. Şimdi, kule inşaatları tekrar mahkemeye gidecek. Mahkeme yine “Yanlış bilirkişi” tayin etmezse, nasıl karar verecek, meclis kararı ne olacak onu öğreneceğiz.

İşin içinde bir üçkağıt var mı yok mu bilemem. Ama, belediyenin üzerine gidilemez sanılanların üzerine gitmesi, rantla mücadele etmek isteyen belediye meclis üyelerini de cesaretlendiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar