Başkanların zor dönemi

Göreve ilk kez başlayacak olan belediye başkanlarını zor günler bekliyor. İhbar yağacak, iş istenecek, “tebrik faslı”  bitmeyecek. O nedenle kutlamalar kısa tutulmalı, gücünün zirvesinde olan belediye...

Göreve ilk kez başlayacak olan belediye başkanlarını zor günler bekliyor. İhbar yağacak, iş istenecek, “tebrik faslı”  bitmeyecek. O nedenle kutlamalar kısa tutulmalı, gücünün zirvesinde olan belediye başkanı, belediye sorunlarına daha erken el koymalı.

Zaman geçirilmeden birim başkanlıklarından gereken önlemleri içeren brifingler alınmalı. Daha önce yapılan mülkiye müfettişleri, Sayıştay denetçileri, iç denetçilerin raporları, belediye başkanlığı faaliyet raporları gözden geçirilmeli.

YOLSUZLUĞA AÇIK

Belediyelerin “Yolsuzluğa açık alan” olarak nitelendirilen hesap, iş ve işlemlerinin öncelikle incelenmesinde, gereken önlemlerin gecikilmeksizin alınmasında yarar var. Bunların neler olacağını ve neler yapılması gerektiğini emekli Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Esen şöyle anlattı:

Ayrı bir hesaba yatırılması gereken otopark gelirleri. Belediye taşınmazlarının kiraya verilmesi ve tahsis işlemleri. Gecekondu önleme fonu hesapları. Toplu taşıma imtiyaz hakkı devir işlemleri. Ambalaj atıkları toplanmasına ilişkin imtiyaz hakkı. Hafriyat toprağı ile inşaat/yıkıntı atıkları bedelleri. İş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmadan faaliyette bulunan iş yerleri. Belediyenin borçlanma işlemlerinde yasal limitlere uyum durumu. İşte bunlarla ilgili gelir ve gider belgelerinin, yetkin denetim elemanları aracılığıyla teftişleri yaptırılmalı, varsa hatalı uygulama/aksaklıklar hızla giderilmeli.

ÇOK ZORLANACAKLAR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar