Bir duyum aldım

Ben öyle bilir öyle inanırım ki bu yalan dünyada 3 şeyin bedelini insanoğlu daha yaşarken öder. Birincisi, şöhrettir.

Herkesin görür görmez çığlıklar attığı, parmaklarına dokunmak için birbirini çiğnediği, selfie kuyruklarına girdiği şöhretli insan an gelir unutulur.
Ama yaşlandığı için ama başka nedenle, fark etmez. Atılmış bir eşya gibi kimse dönüp bakmaz ona.
Şöhretli insan için unutulmak cehennem azabı gibidir. (Şöhretli olduğu dönemde gururdan kibirden uzak, mütevazı olmayı başaranlar müstesna tabi.)

***

İkincisi, her insan iddia ettiğiyle er ya da geç yüzleşir, dahası sınanır.
Mesela, sabah akşam "Biat ettiler, Erdoğan'ı eleştiremezler," dersin sonra da Nihat Genç'in dediği gibi 3 ayda İmamoğlu'na iman edersin.
O kadar ki, onca yalanı ortaya çıktığı halde tek kelimelik eleştiri getiremezsin.
Dahası, "yandaş" dediklerinin 17 yılda Erdoğan'a yaptığı övgülerin toplamından daha fazlasını 3 ayda İmamoğlu'na yaparsın.
Üstelik…
Yere göğe sığdıramadığın işbu CHP adayı, 15 Temmuz'da vatanımızın işgal girişimine karşı Erdoğan "ölümüne" direnişi başlattığı sırada, "taşkınlık" yapmayın tweetleriyle "bozgunculuk" yapıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aldığınız ödüle de size de... 08 Mayıs 2024 | 831 Okunma Tarikat ve CHP kafası 07 Mayıs 2024 | 1.402 Okunma Bu kararları kim imzalatıyor? 04 Mayıs 2024 | 460 Okunma O partilerin hakkını ödeyemezler 02 Mayıs 2024 | 609 Okunma Yılmaz Erdoğan çöp mü? 01 Mayıs 2024 | 1.394 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar