Muhasebe (2)

Önceki yazıyı "Kandilin iradesi, Türk devletinin iradesini yenemez." cümlesiyle bitirmiş, teröre taviz tedbir olamaz" diyerek bitirmiştik. Devam edelim. Türk Milleti son 250 yılda (Osmanlının ve Cumhuriyet dönemi) ideolojik veya...

Önceki yazıyı "Kandilin iradesi, Türk devletinin iradesini yenemez." cümlesiyle bitirmiş, teröre taviz tedbir olamaz" diyerek bitirmiştik. Devam edelim. Türk Milleti son 250 yılda (Osmanlının ve Cumhuriyet dönemi) ideolojik veya başka sebeplerle, ama çoğu sömürgeci devletlerin kışkırtması ile 50'den fazla isyan veya silahlı saldırıyla karşılaştı. Ağır bedeller ödedi ama hepsini tepelemesini bildi. He Türk şu gerçeği unutmamalı ki, iç ve dış unsurlarıyla bugünkü bölücü terör, tarihi geçmiştekilerle bire bir ilgilidir. Osmanlıya dayatılarak kabul ettirilen Sevr Antlaşması ile (1918 - 1920) üç azınlık, (din, dil ve ırk) esasına göre ülkemiz bölünmüş ve haritası bile çizilmişti. Ama malum çevrelerin şiddetle karşı çıktığı Lozan Antlaşması ile "ırk ve dil" azınlığını reddedip sadece din azınlığını (Gayrimüslimler) kabul ettik. Ama şimdi,100 yıl sonra ülkelerimizi (ırk, dil, din) esasına göre bölen, bizim haçlı dediğimiz emperyalist plan BOP, haritası ve dört ülkedeki bölücü terör örgütleri ile meydanlarda eylem yapıyor. Kendilerine "medeni" diyen sömürgeci ve ırkçıların güdümündeki KCK/PKK/KDP/PYD/YPG/PEJAK gibi terör örgütleriyle ne zulümler yapıldı?  Milyonlarca insan katledilmedi mi, korkunç işkencelerle yurdundan yuvasından sürgün edilmedi mi? Halen de devam etmiyor mu?

Oy avcılığı, çıkar ve Türk düşmanlığı…

Bölücü terörün merkezi Kandil ve Sincar'da, partisi de TBMM'de.  HDP etnik egemenliği temsil ettiğini açıkça ilân ediyor. Böylece, bin yıldır Türk Milletinin egemenliğine, devletin ülkesi ve milletiyle bütünlüğüne saldırıyor. PKK'ya terör örgütüdür demiyor ve elinden gelen her desteği alenen esirgemiyor. Bizim anayasamızı, TCK'yı ve siyasi partiler yasasını tanımıyor. Önceki Muhasebe -1- yazımızda belirtiğimiz gibi başta siyaset sektörü ve çok sayıdaki medya mensubu ve bazı aydınlar tarafından da HDP kapatılmasın deniliyor. Bu hukuku değil de siyasi hesapları esas alanlar, şehitlerimiz ve kan veren gazilerimiz gördüklerinde ne hissediyorlar çok merak ediyorum.  Demokratik hukuk devletlerinin bölücü terörün partisini kapatıp, dış desteklerini keserek yaptıkları mücadele ile 40-50 yıllık terör belasını kısa zamanda ezdiklerini, kökünü kazıdıklarını neden görmüyorlar. Neden ders almıyorlar?

Uygar ülkeler terörden kurtulmanın yolunu böyle buldu. Peki uluslararası hukuk bu konuda ne diyor?  BM, AİHS, AİHM ve Avrupa Konseyi gibi bütün sözleşmelerde, milletin ayrılmaz bir parçası sayılan  "etnik" gruplardan bahsedilmiyor. Bu sorunla ilgili olarak, Hollanda, Belçika, Fransa, İspanya gibi ülkelerde terör örgütleri ve partileri kapatıldı. AİHM, demokratik ülkelerde terörü kınamayan parti olmaz kararını verdi. Almanya'da komünist ve Faşist partilerin kurulamaz. Hollanda, Belçika, İspanya ve Fransa gibi ülkelerde etnik gruplarla ilgili bütün davaları AİHM ret kararı verdi. Bizim hukukumuz gibi uluslararası hukukun da terörle ve etnisite ile ilgili kararları aynıdır.

Buna rağmen yeni kurulan bir parti kongresinde şöyle diyebiliyor. "Dil de dahil olmak üzere eğitime erişimin ve eğitimde fırsat eşitliğinin önündeki her türlü engeli kaldıracağız. Biz, etnik, dini, mezhebi ve kültürel çeşitliliğimizi dikkate alarak düzenleme yapacağız."

AB, ilerleme raporundan aynen alındığı anlaşılan bu sözler, PKK ve HDP söylemlerine de çok uygun. AB müktesebatında bulunmayan ve hiçbir AB ülkesinde görülmesi mümkün olmayan, ama bize dayatılan, terörist suçluların "cenneti" emperyalistler yaranmanın anlamı bilinmiyor mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İHD/PKK İstedi, AB Dayattı, Türkiye yaptı (3) 30 Ocak 2021 | 539 Okunma İHD/PKK istedi, AB dayattı, Türkiye yaptı (2) 23 Ocak 2021 | 260 Okunma İHD/PKK istedi, AB dayattı, Türkiye yaptı (1) 16 Ocak 2021 | 554 Okunma Muhasebe (2) 09 Ocak 2021 | 110 Okunma Muhasebe 02 Ocak 2021 | 285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar