Libya meselesi büyük kavganın adıdır

Türkiye, Libya’da muharip güç olma konusunda dikkatli olmalı. Çünkü Libya ve Tunus sınırları boyunca kabilecilikten ötürü girift aile/kabile bağları söz konusudur.

Kendi içlerinde bir savaş yapmak ile bir Türk, bir Fars veya bir Arap ile savaşmak etnik bir savaş olarak anılacağından; kindar kabile bağlarından ötürü, Türk devleti sonsuz bir nefretle karşı karşıya kalabilir.

Suriye’den Libya’ya giden savaşçıların, cep telefonlarından elde edilen video ve resimlerin sosyal medya aracılığıyla paylaştığı görüntülerden ötürü ciddi bir antipatiklik durumu söz konusu. Bu konunun başlı başına bir problem teşkil ettiğine dikkat edilmeli.

Libya’yla sadece Batı’dan Tunus ve Cezayir üzerinden girişilen mutabakat ve lojistik anlaşmaları yeterli değil; Güney’den Çad ve Sudan’dan da destek alınması mühim bir hadisedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 80 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 98 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 181 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar