Bölgesel değil, küresel bir kriz

Dünya genelinde yüksek seviyede alarm var. Putin, nükleer alarm durumuna geçilmesi emrini verince perde arkası gizlenen konuşmalar neydi? Olayın buralara evirileceği elbette belliydi! Putin’in çılgınlık yapacağı...

Dünya genelinde yüksek seviyede alarm var. Putin, nükleer alarm durumuna geçilmesi emrini verince perde arkası gizlenen konuşmalar neydi? Olayın buralara evirileceği elbette belliydi! Putin’in çılgınlık yapacağı kestirilmedi mi? Putin, Suriye iç savaşından beri bir Rus İmparatorluğu, Çar Rusya’sı, Eski Sovyetler Birliği’ni canlı tutmak adına büyük bir oyun içindedir. Rusya, çarlık hayali için Ukrayna’yı ilhak etmek adına üçüncü dünya savaşına prova yapmaktadır. 

Ukrayna ve Rusya… İki ülke arasındaki krizin dönüm noktası Mart 2014’te Kırım’ın ilhakıydı. 2014’ten bu yana Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Ukrayna ordusu arasındaki çatışmalarda yaklaşık 15 bin kişi öldü. Bugün ise Rusya, Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesi başta olmak üzere ülke geneline işgal planını başlattı. Kırım ve Belarus hattından saldırmaya başlayan Rusya, işgale devam ediyor. 

Belarus, diğer BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) ülkelerinin yanında, Rusya hükûmetine en yakın müttefiki konumundadır. Rusya ile Birlik Devleti adında devletler üstü bir oluşum kurulmuştur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 80 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 98 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 182 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.156 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar