Trump’ın formatlama gezisi

İddiasından sınanırmış insan. ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'in Tel Aviv Ben Gurion havalimanına inişini Fransız TV'sinden canlı olarak izlerken, seçim kampanyası dönemindeki vurgularını teker...

İddiasından sınanırmış insan. ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'in Tel Aviv Ben Gurion havalimanına inişini Fransız TV'sinden canlı olarak izlerken, seçim kampanyası dönemindeki vurgularını teker teker toparlamaya çalıştığını düşünüyorum ABD'nin yeni başkanının.

Şimdiye kadar herhangi bir ABD Başkanı'nın maruz kalmadığı bir sistem direnciyle karşı karşıya Trump.

Dolayısıyla ilk yurtdışı seyahatinde de bu iç dirence dayanmasını olanaklı kılacak bir parkur belirlemiş kendisine.

Cam kırıklarını temizlemeye çalışıyor.

İlk durak Suudi Arabistan. Burada Arap ülkelerinin ve bazı Müslüman ülkelerinin liderlerine yaptığı konuşma ile kampanya döneminde verdiği İslam ile ilgili mesajlara format atmaya çalıştı.

Suudi Arabistan seyahatinde imzalanan 280 milyar dolarlık anlaşmanın ısıttığı ortamda Müslüman ülkelerin liderlerinin bir kısmıyla bir araya gelen Trump, burada İslam ülkelerine daha barışçıl mesajlar verme çabasındaydı. Bir anlamda, kampanya döneminde gerçekleşen "öteki" başlıklı sınıflandırmadan "işbirliği yapılabilir müttefik" formatına gidişat diyebiliriz.

Müslüman ülkelerle, "terörle mücadele" öncelikli olsa da bir zemin yakalama çabası. Elde var bir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.606 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.503 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.777 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar