Terör, darbe, medya ve simbiyotik ilişkiler

CNR Expo Fuar Alanı'nda az önce Kitap Fuarı açıldı. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Fuarın standlarını da tek tek dolaştı. Fuara 15 Temmuz darbe girişimine Türk...

CNR Expo Fuar Alanı'nda az önce Kitap Fuarı açıldı. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Fuarın standlarını da tek tek dolaştı. Fuara 15 Temmuz darbe girişimine Türk insanının asil direnişi damga vurmuştu. Evet, tam da öyle.

Çünkü bu ülke tarihinin en kara gecesi 15 Temmuz. Ve o gecenin umuda "döndüğü" an ise, Cumhurbaşkanımızın halkı meydanlara davet ettiği an. Ve o mesajın medya aracılığıyla halka ulaştırılması.

Önceki gün UMED'in düzenlediği "Terör ve Medya" konulu bir panelde neredeyse tamamıyla sahada gazetecilik yaptığımız, haber kovaladığımız beş meslektaşımla bu önemli başlığı tartıştık. 

TGRT Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, Reuters ajansından Ercan Gürses, A haber Ankara bürosunun belkemiği Fatih Atik, Star Yazarı Fadime Özkan ile birlikte, 24 TV Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel'in yönettiği paneldeki tartışmadan önemli vurgular çıktı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, panelin açılışında yaptığı konuşmada, medyanın rolünü bir kez daha anlattı ve önemli uyarılarda bulundu.

Ve panele geçtik.

Konuşmama hazırlanırken ciddi ciddi ders çalıştım. Çok sayıda makale okudum, haber taraması yaptım, gazetecilik yaparken takip ettiğim terör olaylarını gözden geçirdim. 

Güvenlik bürokrasisinin zirvelerinde olan isimlerle konuştum. Geçmişten örneklerle bir tablo oluşturmaya çalıştım.

Bu mesainin sonunda zihnimde oluşan fotoğrafa attığım başlık, "medya ile terörün arasındaki simbiyotik ilişki" oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.606 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.503 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.777 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar