Hollanda neye hizmet ediyor?

Diplomatik teamülleri bir tarafa bırakalım, insanlığa sığmayan bir politika izleniyor Avrupa Birliği tarafından. Cumartesi akşamı Rotterdam'daki Türk Başkonsolosluğu önünde yaşananları, sadece Hollanda...

Diplomatik teamülleri bir tarafa bırakalım, insanlığa sığmayan bir politika izleniyor Avrupa Birliği tarafından. Cumartesi akşamı Rotterdam'daki Türk Başkonsolosluğu önünde yaşananları, sadece Hollanda seçimleri ya da bu ülkenin iç dinamikleriyle açıklamak, olayın gerçek boyutlarını gözardı etmek anlamına gelecek. 

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin bir kısmı sanki Türkiye karşıtı bir politika izliyor. 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana, bu politika daha belirgin hale geldi. 16 Nisan referandumu ile ilgili çalışmalar yoğunlaştıkça da açıkça bir pozisyon aldılar. Saklama gereği bile duymuyorlar. Referandumda kullanılacak "evet" oyuna karşı "hayır" cephesine bayraktarlık ediyorlar. Avrupa ülkelerinin önemli bir kısmının da 15 Temmuz darbe girişiminin alt edilmesinden hayal kırıklığına uğradıkları da artık apaçık meydanda.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına önce uçuş izni verilmesi, ardından iptal edilmesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da bırakın ifade özgürlüğünün, hareket etme özgürlüğünün dahi engellenmesi eşi benzeri görülmemiş bir meydan okumadır. Sadece Hollanda değil, aslında Avrupa, Türkiye'ye meydan okuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.606 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.503 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.777 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar