Erdoğan’ın İslam ülkelerine verdiği terör mesajı iyi okunmalı

Diplomasi, terör ya da mülteci krizi gibi son günlerin önemli gündem maddeleri arasında en önemli araçlardan biri haline geliyor. Fransa’da resmi rakamlara göre 129 kişinin ölümüne neden olan DAEŞ terörü...

Diplomasi, terör ya da mülteci krizi gibi son günlerin önemli gündem maddeleri arasında en önemli araçlardan biri haline geliyor.

Fransa’da resmi rakamlara göre 129 kişinin ölümüne neden olan DAEŞ terörü, Avrupa’da mültecilere, yabancılara ama en çok Müslümanlara yönelik önyargıları da tırmanışa geçirdi.

İyileştirilmeyi bekleyen açık bir yara var Avrupa’nın yeni sosyolojisinde.

G20 zirvesinde masanın etrafındaki Müslüman ülkelere sorumluluklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün İslam ülkeleri Sağlık Bakanları toplantısında da önemli mesajlar verdi.

Müslüman ülkelere son dönemde oluşan konjonktürde önemli görevler düştüğünü hatırlatan Erdoğan, İslami kavramlarla terörün yan yana anılmasının önlenmesi için de dikkat çekici vurgular yaptı.

Cumhurbaşkanı’nın “Dünyadaki 1.7 milyar Müslümanın izzetini bir avuç teröristin insafına terk edemeyiz” cümlesi önceki gün yaptığı konuşmanın ana mesajıydı.

Mülteci krizinin de İslam ülkeleri coğrafyasını yakından ilgilendirdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı, Müslüman ülkelerin yeteri kadar katkıda bulunmadıklarının da altını çizdi.

Erdoğan’ın İslam ülkeleri nezdindeki çağrıları dünkü konuşmasıyla da son bulmayacak.

Satır araları iyi okunmalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.606 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.503 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.777 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar