Almanya ne istiyor?

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana uluslararası zeminde yaşanan gelişmelere baktığımız zaman bir ülke şaşırtıcı bir şekilde ön plana çıkıyor. Avrupa Birliği’nin motor gücü...

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana uluslararası zeminde yaşanan gelişmelere baktığımız zaman bir ülke şaşırtıcı bir şekilde ön plana çıkıyor. Avrupa Birliği’nin motor gücü konumundaki Almanya, Avrupa’da en çok Türk kökenli göçmenin yaşadığı ülke olan Almanya... Darbe karşıtlığını cezalandırmaktan tutun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Köln’de düzenlenecek mitinge canlı olarak hitap etmesinin önünü yargı darbesiyle kesen Almanya... FETÖ terör örgütü üyesi savcılara, ağababalarına kucak açan Almanya... Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin Türkiye karşıtı çıkışlarının lokomotifi Almanya... En az FETÖ elebaşına kucak açan ABD kadar, FETÖ konusunda kirli bir dosyaya sahip Almanya.

Son olarak, geçtiğimiz günlerde Deutsche Welle radyosunun geçtiği habere göre, Alman Adalet Bakanı, kaçak savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın Türkiye’ye iade edilmeyeceğinin işaretini vermiş.

Açıkça “vermeyeceğiz” de demiyor Alman bakan. Lafı eviriyor, çeviriyor, kelime oyunu yapıyor. Ama lafın sonu, “Terör örgütü olduğuna ikna olmadık. Bu çerçevede kimseyi iade etmeyeceğiz”e çıkıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.606 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.503 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.777 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar