Almanya, 15 Temmuz’un neresinde?

Açık konuşalım. Almanya'nın 15 Temmuz'dan bu yana Türkiye ile ilgili olarak izlediği politikanın iki dost ülke ilişkilerine sığar bir tarafı yok. Başka bir şey yapıyor Almanya. Bir şeyin cezasını...

Açık konuşalım. Almanya'nın 15 Temmuz'dan bu yana Türkiye ile ilgili olarak izlediği politikanın iki dost ülke ilişkilerine sığar bir tarafı yok. Başka bir şey yapıyor Almanya.

Bir şeyin cezasını kesmeye çalışıyor. Bir çizgi çizmiş durumda. Çizginin bir tarafında kalan herkese kapıyı açıyor. Asker, diplomat, savcı, gazeteci. Diğer tarafta kalan herkese yasaklar koyuyor. Vatandaş. Milletvekili, bakan ve bir adım ötesinde de Cumhurbaşkanı. Eğer darbeyle ilgisi varsa, Almanya kol kanat geriyor. Darbeye karşıysa suçlu muamelesi yapıyor. Bu kadar tutumunu hoyratça ortaya koyduğuna göre, gemileri yakıyor mu Almanya? Sözün özü, darbecilerden yana bu kadar açık bir tutum alan Almanya, anlaşılan, 15 Temmuz çizgisinin darbecilerden yana olan tarafında duruyor. Görünen o. Peki, çizginin darbe karşıtı tarafında olan aktörlerine bu kadar aleni yasaklar getiren Almanya, 15 Temmuz'un neresinde duruyor?

Darbenin başarısızlığına uğramasından hayal kırıklığı mı yaşıyor Almanya? Eğer bu sorunun yanıtı "hayır" ise, neden darbeye destek Almanya' NRin desteği için gereken kriter oluyor?

Bu iki, çok basit soruyu yanıtlaması gerekiyor Almanya'nın. Tabi bu tablo sadece Almanya için değil, başta Avusturya ve Hollanda olmak üzere diğer Avrupa Birliği üyesi ülkeler için de geçerli. 15 Temmuz'da darbecilerin başarısız olmasının hıncını mı çıkarıyorsunuz? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.606 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.503 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.777 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar