Türkiye’yi kurban eden anlayış

İslam tarihinde iki ana akım ortaya çıktı ve bunlar birbirleriyle mücadele ederek bugünlere ulaştılar. Birinci anlayışı, zahiriler denilen şekilci Müslümanlar temsil ettiler. Bunlar; Hz. Peygamber’in sözlerini...

İslam tarihinde iki ana akım ortaya çıktı ve bunlar birbirleriyle mücadele ederek bugünlere ulaştılar.

Birinci anlayışı, zahiriler denilen şekilci Müslümanlar temsil ettiler. Bunlar; Hz. Peygamber’in sözlerini ve Kuran’ın mesajlarını sadece şeklen düşündüler. Niçin, hangi koşullarda söylenmiş olduğunu hiç merak etmediler. Halbuki Kuran-ı Kerim’de yerel olan bildirimler ve küresel olan bildirimler var.

Yani Kuran bildirimlerinden bir kısmı, “iyi insan yetiştirmeye yönelik öğütler”… Ki bunlar küresel…

Bir kısmı da o günkü Mekke toplumunun sosyal-ekonomik düzenine ilişkin… Bunlar ise yerel ve geçici… Örneğin, kadına erkeğin üçte biri ölçüsünde miras verilme hükmü bu yerel/geçici hükümlerdendir. Bunu, bugün Allah böyle emrediyor diye geçerli kılamıyorsunuz. Ve Kuran’daki bu açık emir artık modern toplumlarda devre dışı bırakılmıştır.

Yine Kuran-ı Kerim’de erkek köleler ve kadın köleler (cariyeler) yer almaktadır. İnsanlık bunu da şimdi ağır suç saymaktadır.

Peki Kuran’da yer alan bu hükümlere karşı çıkanlar dinsiz mi oldular?

Asla…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye-Rusya çatışmasında yeni aşama 12 Ocak 2018 | 345 Okunma AKP, ‘Paralel Hukuk’ üretiyor 11 Ocak 2018 | 322 Okunma Nazi Almanya’sından AKP Türkiye’sine 10 Ocak 2018 | 369 Okunma Sakın ha! 05 Ocak 2018 | 345 Okunma Ahlaksızların yılı 04 Ocak 2018 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar