Trump-Erdoğan benzerliği

Dünyanın baş belası Amerika... Her yeri dibine kadar sömüren bir ülke. Ve bu işi yürütmek üzere seçilen başkanlar. Bunların içinde herhalde en kof çıkanı Donald Trump...

Dünyanın baş belası Amerika... Her yeri dibine kadar sömüren bir ülke. Ve bu işi yürütmek üzere seçilen başkanlar.

Bunların içinde herhalde en kof çıkanı Donald Trump olacak...

Amerikalıların büyük bir tercih değişikliği yapıp kurtarıcı olarak seçtiği Bay Trump, bende AKP Lideri Erdoğan çağrışımı yapıyor. Benzerlikleri çok:

*İkisi de çok bağırıyor. İkisi de önce sert kararlar alıyor, sonra bunu değiştiriyor.

*İkisi de inşaatçı... Ekonomiyi inşaattan ibaret sanıyorlar.

*Trump gelir gelmez önceki iktidarın yaptıklarını yıkmaya kalkıştı. Yoksullara sağlık sigortası getiren sistemi kaldırmaya çalışmak gibi... Halen de bununla uğraşıyor.

Erdoğan da 2003’te başbakan olduktan sonra geçmişe savaş açtı. Halen Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değeri olan laiklikle mücadelesi sürüyor. Önceki iktidarları kötülüyor.

*İkisi de kendi toplumlarının fanatik kesimlerine sesleniyor. Erdoğan din üstünden, Trump Amerikancılık üstünden toplumu kutuplaştırıyor. İkisi de kitleleri yönlendirmede cehaleti kullanıyor.

*İkisi de dış politikada kabadayı tavrında. İç politikayı yönlendirmek için yapılan bu işte, ikisi de geri adım atmakla ünlüler.

*Trump da Erdoğan da kendi ülkelerinin dünyadaki dostlarını azaltmada yarışıyorlar.

*İkisi de İsrail’in yaptıkları karşısında sessizler.

*İkisi de insan hakları konusunda nutuklar atıyor, ikisi de Filistin’den söz ediyor ama ikisi de Yemen’de öldürülen ve hastalıktan ölen binlerce çocuğu görmezden geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye-Rusya çatışmasında yeni aşama 12 Ocak 2018 | 345 Okunma AKP, ‘Paralel Hukuk’ üretiyor 11 Ocak 2018 | 322 Okunma Nazi Almanya’sından AKP Türkiye’sine 10 Ocak 2018 | 369 Okunma Sakın ha! 05 Ocak 2018 | 345 Okunma Ahlaksızların yılı 04 Ocak 2018 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar